Sneh ich vraj neprekvapí

Trnava

Sneh ich vraj neprekvapí

TRNAVA – Zimná údržba mesta by mala dopadnúť lepšie, ako minulý rok. Tvrdia to úradníci aj spoločnosť TT-Komfort, ktorá ju spolu s firmou A.S.A. vykonáva.

Nasnežilo. Cestu popri futbalovom štadióne mechanizmy pravdepodobne obišli. Pod kolesami sa to riadne šmýkalo. Foto: Darina Kvetanová

 

Riaditeľ spoločnosti TT–Komfort Ľubomír Krajčovič pre Týždenník Trnavský hlas povedal, že mechanizmy na údržbu sú v dobrom technickom stave. „Tie, ktorými disponujeme, nám postačujú. V prípade kalamitnej situácie využívame ďalšie, zmluvne podchytené,“ uviedol.
Podľa neho práve kalamity, ktorých bolo počas minulej zimy dosť, spôsobili problémy v údržbe. „Dať mesto do poriadku je počas hustého sneženia a mrznutia zložitejšie. Robíme však, čo vieme,“ objasnil Krajčovič. Radnica spoločnosti počas minulej zimy niektoré nedostatky vytkla a na rokovaniach pohrozila sankciami v prípade, že sa situácia nezlepší. „Aj v tomto zohráva svoje ľudský faktor. Snažíme sa preto dohliadať na našich zamestnancov. Verím, že to tento rok bude lepšie.“
V tomto roku do konca novembra muselo mesto údržbu zvládnuť za 82-tisíc eur, v roku 2011 bude disponovať s približne rovnakou sumou. „Ak si to však situácia vyžiada, budeme financie pri aktualizácii rozpočtu ešte navršovať,“ uviedol Jozef Jakubec z odboru dopravy a komunálnych služieb MsÚ Trnava. Aby mesto vyšlo občanom v ústrety, rozhodlo sa na internetovej stránke zverejniť operačný plán zimnej údržby. Ten bude obsahovať všetky ulice a firmy, ktoré sa o ich úpravy starajú, ako aj informáciu, v akom poradí sú ulice udržiavané. „V prípade, že budú mať občania nejaké námietky k údržbe niektorej časti mesta, môžu sa obrátiť na náš odbor,“ odkazuje Jozef Jakubec. 

23. 12. 2010 09:12

Ďalšie z kategórie Trnava

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody na Ružindolskej ulici

TRNAVA – Nehodu, ktorá sa stala v piatok podvečer na Ružindolskej ulici v Trnave pred 19. hodinou, vyšetruje polícia.

15.02. 2011, 14:31

Zábava, poučenie aj propagácia

Zábava, poučenie aj propagácia

TRNAVA – Mesto začínalo svoju existenciu v hline, pokračovalo drevom a tehlou, základy hradieb sú z kameňa a od soboty 11. decembra už začína mať Malý Rím aj papierovú podobu.

28.12. 2010, 16:47

Pištoľ ich nezastrašila

Pištoľ ich nezastrašila

TRNAVA – Jana (32) z Modranky sa v sobotu ráno dožadovala so zbraňou v ruke peňazí v dvoch prevádzkach na autobusovej stanici v Trnave. Tvrdila, že lúpi zo zúfalstva.

23.12. 2010, 09:32

Bezdomovec kradol na trnavskom parkovisku autorádiá

TRNAVA – Hliadka policajnej pohotovostnej motorizovanej jednotky prichytila páchateľa s ukradnutým autorádiom.

25.02. 2011, 11:29