VIDEO: Hasičom pomôžu nové čerpadlá

Trnava

VIDEO: Hasičom pomôžu nové čerpadlá

TRNAVA - Na základe Memoranda o partnerstve a spolupráci medzi Trnavským samosprávnym krajom a Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Trnave sa v utorok uskutočnilo slávnostné odovzdávanie vysokokapacitných samonasávacích čerpadiel.

Na boj s vodným živlom dostali hasiči ďalšie čerpadlá. Foto: Gabo Kopúnek

 

Slúžiť budú hasičom v okresoch Trnava, Senica a Dunajská Streda. „Čerpadlá v hodnote 52 500 eur boli zakúpené z prostriedkov Centrálneho krízového fondu regionálnej a miestnej samosprávy TTSK, do ktorého prispieva najviac Kraj a približne polovica obcí kraja. Je to teda dar všetkým jeho občanom,“ poznamenal predseda TTSK Tibor Mikuš.

 


Kraj sa už v minulosti viackrát aktívne podieľal na aktivitách hasičov aj materiálne. Na konci roka 2009 daroval šiestim okresným riaditeľstvám HaZZ v TTSK a stanici v Hlohovci štrnásť kalových čerpadiel za takmer sedemtisíc eur pre potreby povodňovej záchrannej služby ako reakciu na narastajúci počet záplav v regióne. „Len za minulý rok sme na území kraja zaznamenali 154 udalostí, keď boli príbytky i životy ľudí ohrozené spodnými vodami a prívalovými dažďami,“ konštatoval riaditeľ KR HaZZ Vladimír Mrva.
 

18. 01. 2011 14:02

Ďalšie z kategórie Trnava

Z nemocnice pod stromček

Z nemocnice pod stromček

TRNAVA – Krásne Vianoce tento rok prežívali manželia Kajdačiovci z Opoja. Presne na Vianoce sa im totiž narodilo ich prvé dieťa.

06.01. 2011, 11:55

Chcú revidovať rozpočet mesta

TRNAVA - Novozvolený primátor Vladimír Butko nebude mať ľahké presadzovať svoj ambiciózny volebný program. Sedemnásťčlennému stredoľavému koaličnému bloku totiž stačí získať na svoju stranu dvoch nezávislých poslancov mestského zastupiteľstva a môžu blokovať jeho každé rozhodnutie.

23.12. 2010, 09:05

Predávať ju nebudú

TRNAVA – Mestská poliklinika naďalej ostane v rukách radnice. Po tom, čo sa lekári nedávno zaujímali o kúpu ambulancií, primátor Štefan Bošnák vysvetľoval, že mesto predávať nemôže. Zaväzuje ho k tomu zmluva s Fondom národného majetku.

26.12. 2010, 09:06

Peniaze učiteľom doplatia

TRNAVA – Výplatné pásky bez osobného príplatku zaskočili pred Vianocami pedagógov troch základných škôl v Trnave. Na nákupy na sviatky si tak museli vystačiť so základným platom, ktorý je vo väčšine prípadov oveľa nižší než priemerná mzda na Slovensku.

06.01. 2011, 11:52