Na veľtrh len s kúpeľmi

Piešťany

Na veľtrh len s kúpeľmi

PIEŠŤANY – Radnica sa pripravuje na 17. ročník veľtrhu cestovného ruchu IFT. V minulom roku si Piešťany pribrali aj dva miestne hotely, tento rok zostali už len kúpele. Za stánok zaplatí každý z nich polovicu nákladov.

Najviac návštevníkov chodí na otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. FOTO: Rasťo Piovarči

 

Väčšina hotelov na pravej strane Váhu s mestom na výstavu nejde, nemali záujem. Jeden z nich sa pripojil k stánku Trnavského samosprávneho kraja, druhý zase ide na vlastnú päsť. Potvrdil to aj hovorca Trnavského samosprávneho kraja Patrik Velšic. „Z piešťanských hotelov s k našej skupine pridal Hotel Máj,“ povedal. Hotel Park zase skúsi osloviť návštevníkov sám vo vlastnom stánku. Hotel Sandor Pavillon, ktorý patrí aj do skupiny historických hotelov, sa výstavy v tomto roku nezúčastňuje. Spolieha sa len na propagačné materiály.
V minulom roku došlo na tejto výstave k niekoľkým nedorozumeniam medzi kúpeľmi a hotelmi. Niektorí z hoteliérov z tohto dôvodu ignorovali výstavu v Prahe.
Spoločný stánok Mesta Piešťany a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany bude v hale B. „Predstavuje symbolickú spojnicu medzi mestom a kúpeľným ostrovom,“ povedala Drahomíra Moretová z kancelária primátora. K obom sa pripojí aj partnerské mesto Luhačovice. Piešťany chcú lákať k svojmu stánku návštevníkov pralinkami z belgickej čokolády s logom mesta. V minulom roku stavili na kaďu s liečivým bahnom či tradičné piešťanské oblátky.
 

18. 01. 2011 17:09

Ďalšie z kategórie Piešťany

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

PIEŠŤANY – Jediný prázdninový deň patril karnevalovým maskám.

03.02. 2011, 12:45

Pre kúpalisko vyrúbu 330 stromov

Pre kúpalisko vyrúbu 330 stromov

PIEŠŤANY – Bazény, ktoré radnica plánuje začať stavať, rozhádali obyvateľov mesta. Kým jedni chcú, aby sa kúpalisko postavilo za každú cenu, druhí sa obávajú zničenia mestského parku. Okrem množstva náletovej zelene totiž vyrúbu aj niekoľko vzácnych starých topoľov.

12.01. 2011, 09:25

V paneláku horel byt, majiteľovi vznikla škoda šesťtisíc eur

V paneláku horel byt, majiteľovi vznikla škoda šesťtisíc eur

PIEŠŤANY – Tri ženy sa priotrávili dymom v horiacom byte. Požiar vypukol na šiestom poschodí paneláku na Sídlisku Adama Trajana v utorok ráno.

08.02. 2011, 13:51

VIDEO: Bard slovenského výtvarníctva zasvätil život umeniu

VIDEO: Bard slovenského výtvarníctva zasvätil život umeniu

PIEŠŤANY – Nikdy sa neoženil, zato namaľoval tisíce cenených obrazov. Deväťdesiatročný akademický maliar Mikuláš Klimčák časť svojej tvorby vystavuje v piešťanskom Dome umenia. Siahajú viac ako tisíc rokov do minulosti, až ku koreňom Slovanov a kresťanstva na našom území. Práve kresťanstvo sprevádza a napĺňa celú tvorbu tohto barda slovenského výtvarníctva.

05.02. 2011, 00:00