Poslanci vraj boli štatistami

Región

Poslanci vraj boli štatistami

VRBOVÉ – Počas voľby hlavného kontrolóra mesta poslanci rozprúdili diskusiu o poslaní zastupiteľstva v predchádzajúcich dvoch volebných obdobiach.

Nové mestské zastupiteľstvo vo Vrbovom. Foto: Rasťo Piovarči

 

Nový primátor Ján Jánoška konštatoval, že boli len štatistami. „Keby nebolo jedného úchylného Jánošku, ktorý do toho rýpal, nič sa nedozvieme,“ reagoval na margo kauzy Vetes, ktorá rozhýbala emócie vo Vrbovom. Samotná kontrolórka Gajňáková sa k informáciám od spoločnosti, ktorá spravovala byty, dostávala len veľmi ťažko. Navyše, vo väčšine prípadov aj neskoro.
Podľa poslanca Jaroslava Tomčíka zostalo i tak mnoho vecí utajených. Nedozvedeli sa napríklad o decembrovej hrozbe z roku 2007, že plynári odpoja celé mesto. „Alebo sme sa o udalostiach dozvedeli v zastupiteľstve až veľmi neskoro,“ konštatoval. Súčasný primátor Jánoška verí, že v novom zložení zastupiteľstva budú všetci bojovať za Vrbové, a nie za politické strany.
 

18. 01. 2011 17:14

Ďalšie z kategórie Región

Starí kozáci odchádzajú

Starí kozáci odchádzajú

KĽAČANY/ŠPAČINCE - Z komunistických dresov ich nevyzliekla ani nežná revolúcia. V prvých voľbách do samospráv kandidovali ešte za KSS. Na starostovskej stoličke vydržali šesť volebných období. Po neuveriteľných dvadsiatich piatich rokoch v samospráve odchádzajú do dôchodku – Ľubomír Matlák a Jaroslav Banák.

23.12. 2010, 10:44

Čaká na verdikt súdu

VRBOVÉ - Nový primátor Ján Jánoška čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a výtržníctvo. Napadol totiž viceprimátora Jána Prievozníka počas rokovania jednej z komisií.

23.12. 2010, 10:14

Novorodencom dajú viac peňazí

Novorodencom dajú viac peňazí

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM – Rodičia, ktorým sa narodilo dieťa po 1. januári 2011 dostanú od obce príspevok 150 eur, čo je o 50 eur viac ako v minulom roku.

19.01. 2011, 22:00

Čert s rohami a svätožiarou

Čert s rohami a svätožiarou

ZELENEČ – Rozšantení čerti to v sobotu podvečer pred Mikulášom rozbalili v Zelenči. Deťom tvrdili, že aj Mikuláš je vlastne pekelník a dobroty dostanú len tí, čo celý rok neposlúchali a neumývali si nohy. Našťastie, renomé sviatku napravili anjeli s archanjelmi, v ich sprievode prišiel do obce Svätý Mikuláš a rozžiaril ozdobený vianočný stromček.

26.12. 2010, 09:27