VIDEO: Hokejisti Trnavy: O ďalší krok bližšie k play-off

Hokej

Úľava sa dala vyčítať z tváre trénera HK Trnava Rudolfa Macka. Jeho zverenci po prvej tretine prehrávali s predposledným Dolným Kubínom 1:2, po dvoch to bolo nerozhodné 2:2.

Gladiátori sa v tejto fáze mohli obávať o výsledok. „Stav ma vtedy skutočne netešil, ale videl som štatistiky striel. Tie hovorili jasne v náš prospech 19:9. Kubín nám však aj z tých málo striel dokázal dať dva góly v oslabení. Veril som, že je len otázkou času, kedy dostaneme zápas pod kontrolu. Napokon sa nám podarilo odskočiť súperovi na dva góly a už som o výsledku nepochyboval.“ Týmto víťazstvom si Trnava poriadne otvorila brány play-off. „Od piateho miesta je to veľmi vyrovnané. Dôležitý je každý bod a mnoho tímov stále bojuje o šancu hrať ďalej. Verím, že touto výhrou sme vkročili do bojov o medaily a zvyšné dva zápasy základnej časti, ktoré hráme na súperovom ľade, už nebudú pre nás náročné psychicky,“ povedal Macko.

 

 

Po operácii oka sa už dávnejšie do tréningového procesu vrátil útočník Mário Ďuriš. Na súpisku tímu sa však ešte nedostal. Počíta tréner v tejto sezóne ešte s jeho službami? „V prvom rade musím povedať, že Mário výrazne zlepšil prístup k tréningom. Som naklonený myšlienke, aby ešte hral. Pokiaľ budeme hrať play-off, čakajú nás ťažké stretnutia. A keď sa on bude snažiť tak ako doteraz, dám mu šancu, aby nastúpil,“ dodal.
 
1. liga – 38. kolo
Trnava – D. Kubín 6:2 (1:2, 1:0, 4:0)
Góly: 10. Schneider, 35. Mišura, 43. Valach, 45. Mertel, 50. Jankovský, 51. Čunderlík – 6. Obuch, 20. Hančiak
Vylúčenia 7:6, presilovky 1:2, oslabenia 1:0
Rozhodoval: Valachovič, 243 divákov
HK TRNAVA: Stacho – Krajčík, Schneider, Reho, Zachar, Joanidis, Šoltys – Grman, Čunderlík, Barčák – Mertel, Mišura, Hlavna - Hutár, Schmidt, Valach – Jankovský, Krajčovič 

18. 01. 2011 20:38

Ďalšie z kategórie Hokej

Vracia sa Hrnčár

K výmene na trénerskom poste došlo v doraste hokejistov HK Trnava.

10.01. 2011, 17:56

Hokejoví gladiátori gól dali, no nestačilo to

Hokejisti Trnavy prehrávajú v štvrťfinálovej sérii s L. Mikulášom 0:2 na zápasy. Do druhého duelu s Liptákmi mali úplne iný vstup ako do prvého.

30.01. 2011, 20:21

Stupka: V baráži som hrať nechcel

Stupka: V baráži som hrať nechcel

Aj keď sa prvá hokejová liga už skončila, mnohí trnavskí odchovanci hrajú vo svojich extraligových kluboch naďalej. Do konca základnej časti našej najvyššej súťaže ešte zostávajú tri kolá a zdá sa, že v mnohých prípadoch sú už kocky hodené.

14.02. 2011, 23:54

Tesné, no dôležité

Tesné, no dôležité

Hokejisti HK Trnava odohrali v piatok predposledný zápas základnej časti na domácej pôde. V tzv. šesťbodovom súboji s Topoľčanmi síce nepadlo veľa gólov, našťastie o jeden viac do súperovej siete.

15.01. 2011, 21:39