VIDEO: Na stretnutie už neprišiel

Hlohovec

VIDEO: Na stretnutie už neprišiel

HLOHOVEC – Zádušnou omšou a dvoma minútami ticha si v stredu pripomenuli v kasárňach vojakov, ktorí zahynuli pred piatimi rokmi v lietadle vracajúcom sa z mierovej misie v Kosove. To sa zrútilo pri obci Hejce v Maďarsku po náraze do kopca Borsó.

Hlohovčanov Jozefa Bigasa a Vladimír Sopúcha si uctili dvoma minútami ticha. Foto: Rasťo Piovarči

 

Medzi 42 vojakmi boli aj Hlohovčania Vladimír Sopúch a Jozef Bigas. Mená všetkých zosnulých odzneli počas svätej omše.  „Vlado bol vynikajúci kolega a môj priateľ. Ešte v deň odletu sme spolu telefonovali a dohadovali sa na pracovnom stretnutí, ktoré malo byť nasledujúci deň. Osud nám však už stretnúť sa nedoprial,“ spomína na udalosti z 19. januára 2006 major Marián Biró, zástupca veliteľa Dopravného práporu v Hlohovci.
Zádušnú omšu celebroval vojenský kňaz Stanislav Lipka z Trenčína. „V stíhacom lietadle majú piloti v nebezpečenstve možnosť katapultovať sa a zachrániť si tak holý život. Naši nebohí ju nemali. Verím ale, že aj keď si pre tento svet životy zachrániť nemohli, pokračujú vo večnosti,“ povedal v príhovore kňaz. Spomienka vyvrcholila položením vencov na hroby oboch zosnulých vojakov. Rodina Vladimíra Sopúcha si šla pripomenúť smutné výročie priamo do obce Hejce.

 

 


„Ľudia potrebujú mať istotu nielen v človeku, ale aj v čomsi vyššom. Toto smutné výročie je pietnou spomienkou, ale aj výzvou pre nás žiť zodpovedne,“ dodal kňaz.

19. 01. 2011 12:38

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

Chystajú výstavbu obchodného centra, ľudia sa obávajú kolapsu dopravy

HLOHOVEC – Ľudia sa boja, že nová výstavba obchodného centra zhorší už beztak katastrofálnu dopravu pred mestom. Investor má však dve nezávislé štúdie konštatujúce to, že stav by mal zostať rovnaký ako doteraz.

15.03. 2011, 16:17

Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

Štátni tajomníci mestám opäť sľubovali hory doly

HLOHOVEC/PIEŠŤANY – Poliklinike chce pomôcť. Problém so zazmluvnením niektorých prístrojov v novom hlohovskom diagnostickom centre chce riešiť štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Ján Porubský.

01.03. 2011, 08:17

Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

Neporiadnych chodcov začnú pokutovať

HLOHOVEC – Radnica si už s nedisciplinovanými chodcami nevie rady. Cez cestu prechádzajú, kde ich napadne. Kolízie s autami sú tak na dennom poriadku. Od marca však začína mestská polícia peších prísnejšie kontrolovať.

04.03. 2011, 08:36

VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

HLOHOVEC – Mrazivý kúpeľ im prekazilo slnko. Tridsaťdva otužilcov vliezlo v nedeľu popoludní do štvorstupňovej vody Váhu pod železným mostom.

17.01. 2011, 10:55