V meste pribudnú celoročné terasy

Trnava

V meste pribudnú celoročné terasy

TRNAVA – Radnica umožní záujemcom z radov majiteľov reštauračných a občerstvovacích zariadení vybudovať celoročné exteriérové sedenia na území mesta. Musia však splniť viaceré kritériá.

Terasa pri radnici bude musieť pravdepodobne tiež zmeniť vzhľad. Foto: Gabo Kopúnek

 

V utorok zasadala po prvý raz v tomto volebnom období mestská rada, na ktorej okrem iného poslanci s primátorom riešili permanentné využitie letných terás. „Keďže doteraz existuje len nejaká metodika ohľadom letných exteriérových sedení, prijali sme uznesenie, že sa vypracujú záväzné pravidlá pre ich celoročne využitie,“ informoval Trnavský hlas prvý zástupca primátora Trnavy Bystrík Stanko. „Termín vypracovania štandardov sme stanovili do konca marca s tým, že sa k nim budú vyjadrovať pamiatkari i mestský architekt. Hlavne v centrálnej mestskej zóne chceme docieliť, aby síce neboli uniformné, no aby sa od seba nelíšili najmä použitím materiálov. Nemôžu byť jedny z dreva, druhé zo slamy a ďalšie napríklad z plastov, keďže budú umiestnené v pamiatkovej rezervácii,“ dodal Bystrík Stanko.
Celoročné terasy sa budú pravdepodobne schvaľovať až v lete, a to už aj na zimnú sezónu. Radnica chce nimi plniť predvolebný sľub – pritiahnuť ľudí do centra. O povolenie môže požiadať každý reštauratér či hoteliér. Poplatky za záber verejného priestranstva zatiaľ zostávajú nezmenené podľa platného VZN. Podľa slov viceprimátora Stanka nie je zatiaľ na programe, aby doň zasahovali úpravami.
 

19. 01. 2011 13:07

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: Rýchla Gorila ťahá vlaky

VIDEO: Rýchla Gorila ťahá vlaky

TRNAVA – Mesto sa vďaka svojej geografickej polohe dostalo doprostriedka rýchleho železničného koridoru. Po tratiach päťdesiat kilometrov na Bratislavu a opačným smerom na Nové mesto nad Váhom budú niektoré súpravy premávať až stošesťdesiatkou.

20.12. 2010, 17:22

Čierne skládky v Trnave zožrali tisíce eur. Zberné dvory ľudia ignorujú

Čierne skládky v Trnave zožrali tisíce eur. Zberné dvory ľudia ignorujú

TRNAVA – Suma, ktorú minulý rok zaplatila radnica za odstránenie čiernych skládok, sa zvýšila takmer o polovicu. Z mestskej pokladnice ubudlo pre nezodpovedných ľudí viac ako 63-tisíc eur.

18.02. 2011, 09:43

Ľudia protestovali oprávnene

Ľudia protestovali oprávnene

TRNAVA – Petícia občanov z dvoch bytoviek proti zbernému dvoru na Sasinkovej ulici je opodstatnená. Mesto ani firma A.S.A. Trnava nepripúšťali porušovanie pri prevádzkovaní, vďaka podnetom od ľudí však úradníci zistili, že na dvor sa neoprávnene vkrádal podnikateľ.

07.01. 2011, 12:49

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

TRNAVA – Výstavba celého severného obchvatu mesta by sa mala skončiť v marci budúceho roka. Už dnes však trnavská radnica stojí pred problémom, ktorý musí dovtedy vyriešiť – vybudovať cestu do Národného streleckého areálu v Štrkoch.

21.03. 2011, 12:12