VIDEO: Vodič vrazil do školáčok, obe zomreli

Región

VIDEO: Vodič vrazil do školáčok, obe zomreli

DUBOVANY – Tragédia sa stala v centre obce neďaleko autobusovej zastávky v stredu popoludní. Dvanásťročná Simonka s rovnako starou kamarátkou Alicou vychádzali spoza autobusu, z ktorého práve vystúpili. Keď prešli asi 50 metrov, napálil do nich devätnásťročný mladík z obce na Citroëne ZX, ktorý autobus vtedy predbiehal.

Údajne sa rútil obrovskou rýchlosťou. Po náraze obe dievčatá podľa obyvateľov vliekol na aute ešte niekoľko metrov. Nakoniec ho zastavil betónový stĺp a skončil v jarku. Kúsok odtiaľ ležala aj školská taška a čižma jedného z dievčat.

Dedinčania hovoria o obrovskej tragédii a katastrofe. „Vodič by už nemal nikdy dosať oprávnenie jazdiť. Je to nezodpovedný gauner. Musel ísť strašne rýchlo, takáto spúšť,“ ukazuje starší muž na rozmetané časti auta.
Po nehode na miesto okamžite dorazili piešťanskí záchranári. Keď jeden z hasičov zistil, že pod kolesami skončila jeho dcéra Alica, skolaboval. Obe dievčatá odviezli sanitky do nemocnice v Trnave, Simona však zomrela počas prevozu. O život Alice bojovali lekári na traumatologickom oddelení. Aj napriek okamžitej operácii a ich snahe podľahla kritickým zraneniam dnes ráno o 5. hodine. 

Šofér Citroënu utrpel ťažké zranenia. Lekár mu vzal krv na zistenie prítomnosti alkoholu. Mladík sa nachádza v súčasnosti v nemocnici. „Či mal vodičský preukaz alebo jazdil bez oprávnenia, zatiaľ nevieme, nehodu vyšetrujeme, aj mieru zavinenia,“ uviedol riaditeľ Krajskej polície v Trnave Imrich Puha. Vodič autobusu, ktorý celú udalosť sledoval cez predné sklo, o nehode nechcel rozprávať. 

 

 


 

 

20. 01. 2011 21:23

Ďalšie z kategórie Región

Na dolapenie zlodejov stačila polícii štvrťhodina

Na dolapenie zlodejov stačila polícii štvrťhodina

TEPLIČKY – Z ukradnutej Avie sa dlho netešili. Dvojicu podozrivých páchateľov krádeže nákladného auta zadržali hlohovskí policajti do pätnástich minút od nahlásenia majiteľom.

01.03. 2011, 15:11

Pre unikajúci plyn evakuovali Kovošrot

Pre unikajúci plyn evakuovali Kovošrot

LEOPOLDOV - Požiar propán-butánovej fľaše v objekte Kovošrotu v Leopoldove vystrašil vo štvrtok 3. marca zamestnancov podniku. Pre hroziaci výbuch ich museli evakuovať.

04.03. 2011, 09:12

Trakovice prišli o turistickú atrakciu, z termálnej vody nebude nič

TRAKOVICE – Obec chcela obnoviť pôvodnú päťdesiat metrov hlbokú artézsku studňu aj starý termálny vrt. Zistili však, že voda v studni nie je mineralizovaná, ale svojím zložením podobná obyčajnej z vodovodu.

18.02. 2011, 11:59

Veľkí zostávajú v politike

TEPLIČKY - Starosta Miroslav Veľký aj jeho brat Tibor Veľký, ktorý je hlavou Horného Trhovišťa, pokračujú vo svojich funkciách. V Tepličkách nedávno hrozilo, že zanikne futbal, no v poslednej chvíli ho práve starosta zachránil.

23.12. 2010, 10:18