Škola je v smútku

Región

Škola je v smútku

VEĽKÉ KOSTOĽANY – Včerajšia tragická nehoda šokovala všetkých spolužiakov zosnulých piatačiek Simonky a Alicky.

 Spolužiaci zapálili dievčatám pred školou sviečky v tvare srdca. Foto: ras

Od rána horia pred školou sviečky symbolicky uložené do tvaru srdca. Zniesli ich sem z triedy spolužiaci dievčat. O deti v škole sa starajú psychoterapeuti z Modrého anjela. „Deti vnímajú smrť inak. Zomierajú len starí a chorí, toto je pre nich šok,“ povedala psychologička Karin Brániková, ktorá od rána bola v triede s piatakmi a triednou učiteľkou. Miesta, kde sedeli obe kamarátky stráži anjelik a sviečka. „Boli to dobré žiačky, všetkým nám je smutno,“ povedala so slzami v očiach riaditeľka školy Anna Sokolovská. Takúto udalosť prežívajú v škole po prvý raz a veria, že naposledy.


 

V triede ostali dve prázdne miesta. FOTO: ras

20. 01. 2011 14:57

Ďalšie z kategórie Región

Načo mu je hlava?

Načo mu je hlava?

CÍFER – Kurióznym spôsobom sa rozhodol zabojovať o hlasy voličov neúspešný kandidát na starostu Ivan Krajčovič. Oživil tým inak mimoriadne nudné kampane v obciach okolo Trnavy.

23.12. 2010, 10:07

Uctili si Štefana Baniča

Uctili si Štefana Baniča

SMOLENICE – Smoleničania si v sobotu 8. januára zaspomínali na významného rodáka Štefana Baniča, ktorý sa preslávil vynájdením a patentovaním prvého padáka.

10.01. 2011, 21:08

Výročie kostola oslávili knihou

Výročie kostola oslávili knihou

KÁTLOVCE - Jubilejné 300. výročie stavby kostola, ktorý je zasvätený Duchu Svätému, v Kátlovciach oslávili 17. novembra. Slávnostnú sv. omšu za prítomnosti vzácnych hostí a kňazov celebroval trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

23.12. 2010, 11:45

V Dlhej potrebujú nových ľudí ako soľ. Obec dlhodobo vymiera

DLHÁ – Dlhodobo klesajúci trend počtu obyvateľstva chcú v obci zvrátiť. V auguste budú kolaudovať dve nové bytovky pri kultúrnom dome s 29 bytmi. Nasťahujú sa do nich mladé rodiny z okolitých dedín a miest.

28.02. 2011, 14:29