Pištoľ ich nezastrašila

Trnava

Pištoľ ich nezastrašila

TRNAVA – Jana (32) z Modranky sa v sobotu ráno dožadovala so zbraňou v ruke peňazí v dvoch prevádzkach na autobusovej stanici v Trnave. Tvrdila, že lúpi zo zúfalstva.

Naďa z kvetinárstva sa nedala lupičkou zastrašiť. Peniaze jej odmietla vydať. Foto: Darina Kvetanová

 

O ôsmej ráno prekvapila predavačku Naďu v kvetinárstve, ktoré sa nachádza hneď pri výstupišti. Štíhla tmavovláska vstúpila do obchodu a od predavačky pokojným hlasom žiadala tržbu. „Myslela som, že je to žart. Žena vo mne nevzbudila strach, vyzerala skôr zronene,“ hovorí Naďa, ktorá sa ozbrojenej Jany opýtala, či je to za to stojí. „Povedala, že má chorú dcéru a potrebuje pre ňu peniaze. Vystrelila z pištole do vzduchu, no aj tak som jej tržbu nedala. Potom odišla.“
Janine vyčíňanie sa v kvetinárstve neskončilo. Namierila si to hneď vedľa, do novinového stánku a od predavačky požadovala cez malé okienko peniaze. „Vyzeralo to ako nevydarený žart. Viete, koľko pubertiakov nás tu obťažuje hlúposťami? Povedala som, že jej nič nedám. Potom na mňa namierila pištoľou a zavrela som okienko,“ objasňuje dôchodkyňa. Jana cez okno do stánku vystrelila, potom nasadla do auta a odišla.
Trnavskí kriminalisti ju na základe výpovede oboch žien zadržali po dvoch hodinách. Rodáčka zo Smoleníc má na rováši aj tretiu lúpež, ktorú spáchala v ten istý deň, krátko po tretej na čerpacej stanici v Trnave. „So zbraňou v ruke donútila personál, aby jej vydali všetku tržbu z pokladne. Lúpež ukončila jedným výstrelom do vzduchu a z utiekla,“ informuje zástupca krajskej policajnej hovorkyne Ľuboš Homola. Za spáchanie trojnásobnej lúpeže jej teraz hrozí sedem až dvanásťročné väzenie.  

23. 12. 2010 09:32

Ďalšie z kategórie Trnava

Lietajúce lampáše

TRNAVA - V sobotu večer sa nad mestom vznášali tisícky balónov šťastia. Do neba ich spoločne z futbalového štadióna na Slávii vypustili nadšenci, ktorí sa na kreatívnej akcii dohodli prostredníctvom internetovej sociálnej siete Facebook. Nápad majú na svedomí piati Trnavčania, súrodenci Královičovci. „V čase, keď sme všetci rozbehaní po nákupných centrách, sme chceli ľudí motivovať, aby spomalili, zastavili sa a vychutnali si tak pravú atmosféru vianočných sviatkov,“ povedal za všetkých Martin Královič.

26.12. 2010, 09:09

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

TRNAVA - Bývalý Káčerov majer už takmer celý opravili. V marci sa sem presťahuje krajský pamiatkový úrad. Ten chce inšpirovať vlastníkov historických budov, aby ich rovnako ako oni, obnovili a dali im podobu, akú mali v dobe svojho vzniku.

07.01. 2011, 12:37

VIDEO: Zlodeja postrelili, skončil v nemocnici

VIDEO: Zlodeja postrelili, skončil v nemocnici

TRNAVA - Iba päť minút trvalo trnavským policajtom, aby dolapili dvoch zlodejov luxusného BMW X6 s trnavským evidenčným číslom. To ukradli v pondelok pred pol ôsmou večer spred hotela Empire na Hajdóczyho ulici. Na páchateľov museli použiť služobnú zbraň.

25.01. 2011, 11:57

Pribudli nové tváre

TRNAVA - V trnavskom mestskom zastupiteľstve by malo v novom volebnom období pracovať 9 žien a 22 mužov. Väčšinu získala koalícia Smer – SD, HZD, ĽS – HZDS, Nová demokracia.

23.12. 2010, 10:05