Môžu za vyhodených psov aj ročné poplatky?

Piešťany

Môžu za vyhodených psov aj ročné poplatky?

PIEŠTANY – Útulok je od januára preplnený na prasknutie. Za posledný týždeň do neho pribudlo pätnásť psov. Vedenie muselo zastaviť prijímanie nových zvierat až do odvolania.

Do útulku v týchto dňoch žiadne nové zviera nevezmú. Je preplnený. FOTO: ras

 

Ľudia sa zbavujú šteniatok, ktoré dostali ako nevhodný vianočný darček. „Ale časť psov vyhodených na ulicu bolo dobre živených a už odrastených. Vidno, že sa o nich starali, mali aj obojky, a verili sme, že sa majitelia ozvú. Možno daň za psa spôsobila, že ich už majitelia nechceli,“ hľadá vysvetlenie bezcitného zaobchádzania s domácimi miláčikmi Ľubomíra Balleková.
Pre veľký prísun nových zvierat použili čakacie koterce, ktoré bývajú obvykle prázdne a slúžia len na to, aby sem mestskí policajti umiestnili odchytené zvieratá. „Niektoré šteniatka si ľudia adoptovali. Psíkov odovzdávame sterilizovaných a vykastrovaných, za čo nás mnohí odsudzujú. Snaha je zabrániť neželaným vrhom, čo sa prejaví asi o päť rokov,“ vysvetľuje Balleková. Teraz nevezmú do útulku žiadne zviera, kapacitu totiž prekročili o dvadsať percent a stav je podľa nich neúnosný. „Psíka jednoducho odmietneme, miesto pre neho budú musieť nájsť v okolitých mestách,“ dodáva Balleková.
Obce a mestá k výraznému zvýšeniu poplatkov za psov nepristúpili. Napríklad vo Vrbovom však zrušili úľavy zdravotne postihnutým. „Schválilo to ešte minulé zastupiteľstvo. Ostatné poplatky zostali rovnaké,“ uviedla Jana Kubíková z ekonomického odboru mestského úradu. Pravdepodobne sa pod zvýšený počet opustených psov podpísal nedostatok financií v domácnostiach a avizované zdražovanie.

21. 01. 2011 12:13

Ďalšie z kategórie Piešťany

Elektrický prúd zabíjal! Dospelé labute a mláďatá našli zhorené pod drôtmi

Elektrický prúd zabíjal! Dospelé labute a mláďatá našli zhorené pod drôtmi

PIEŠŤANY– Niekoľko mŕtvych labutí našli v pondelok popoludní na poli medzi Drahovcami a Piešťanmi neďaleko hlavnej cesty.

08.02. 2011, 08:56

Mladík z Piešťan môže skončiť na dva roky vo väzení

PIEŠŤANY – Piešťanec (24) čelí obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Hrozí mu dvojročné väzenie.

25.02. 2011, 11:51

Otáznik nad leteckými dňami v Piešťanoch

Otáznik nad leteckými dňami v Piešťanoch

PIEŠŤANY – Mesto možno príde o jedno z ďalších veľkých podujatí. Tentoraz sú v hre Národné letecké dni – Dni národnej hrdosti.

27.01. 2011, 12:11

VIDEO: Dvetisíc brigádnikov čistí mesto od špiny

VIDEO: Dvetisíc brigádnikov čistí mesto od špiny

PIEŠŤANY – Už žiadny neporiadok. To si povedal Piešťanec Michal Fiala a zaktivizoval školákov i úradníkov. Tí v rámci podujatia Gesto za čisté mesto už po druhý raz vyšli v pondelok do ulíc zbierať odpadky.

15.03. 2011, 11:17