VIDEO: Nespokojní majitelia bytov požiadali obec o pomoc

Región

VLČKOVCE – Na utorkové zasadnutie obecného zastupiteľstva prišlo asi pätnásť majiteľov bytov z časti Nový majer. Novozvoleného starostu a poslancov požiadali o pomoc.

Trápia ich totiž problémy s kanalizáciou, vodou, parkovaním a neupraveným okolím.
Jedna z nich, Diana Šimová, poukázala v mene obyvateľov Nového majera na pochybenia firmy Stavoimpex, ktorá spomínanú lokalitu vybudovala. „Máme problém s kanalizáciou. Spoločnosť TAVOS ju nechce prevziať. Tvrdí, že nezodpovedná normám. Trápi nás aj voda. Stavoimpex nerobí jej rozbory, pritom mu to vyplýva zo zákona,“ vyjadrila sa Diana Šimová. „Firma nám tiež ponúka zmluvy o dodávke vody, ktoré sú len jednostranne výhodné. Dávali sme už sťažnosť na životné prostredie,“ uviedla ďalej.
Podľa nej, hoci majitelia bytov uplatňovali svoje práva pred orgánmi štátnej správy, tie argumentovali, že ich vymáhanie je kompetenciou obce.

 


Nový starosta Ivan Dobrovodský povedal, že hoci sa už o problémoch dozvedel, obec je momentálne mimo hry. Zmluva, podľa ktorej má dielo Stavoimpexu prevziať obec, totiž neexistuje. „Na úrade nemáme ani podrobnú projektovú dokumentáciu. Nemôžem si teda pozrieť, čo a ako je v tejto lokalite vybudované,“ povedal majiteľom bytov na zasadnutí zastupiteľstva.
Účastníkom stavebného a kolaudačného konania výstavby šiestich bytoviek bola Obec Vlčkovce ešte v čase bývalého vedenia na čele so starostom Rudolfom Križanovičom.
 

21. 01. 2011 17:15

Ďalšie z kategórie Región

Žiadna tragédia

DOLNÝ LOPAŠOV – Viac ako dvadsať rokov sa obyvatelia Dolného Lopašova obracali s problémami na starostu Jozefa Petušíka. V tomto roku si však zvolili za svoju vodkyňu Hanu Madrovú.

26.12. 2010, 09:35

Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

DUBOVANY – Celá obec sa v deň pohrebu dvanásťročnej Simonky a rovnako starej Alicky ponorila do hlbokého smútku. Kamarátky tragicky zahynuli minulú stredu keď sa vracali zo školy, pod kolesami auta. Narazil do nich mladý vodič. Biele rakvičky s telami dievčat odniesli k hrobom otcovia.

25.01. 2011, 18:21

Vianočné trhy

TRAKOVICE – Zakladajú novú tradíciu. Po prvý raz v histórii obce sa uskutočnia vianočné trhy. Organizuje ich Divadlo na Trakoch spoločne s obecným úradom a základnou školou. Od 16. decembra sa bude piecť, aranžovať aj predávať.

26.12. 2010, 09:18

Strieľali na auto, posádka im ušla

Strieľali na auto, posádka im ušla

LEOPOLDOV – Červená Škoda Favorit upútala pozornosť policajnej hliadky z Leopoldova po tom, čo v stredu 2. marca krátko po 22. hodine vychádzala z poľnej cesty. Navyše bola bez evidenčných čísiel. Policajti chceli osádku automobilu skontrolovať, lenže vodič ich výzvu nerešpektoval a zrýchlil.

03.03. 2011, 14:40