Kolega prispel do aukcie

Spoločnosť

Kolega prispel do aukcie

BRATISLAVA – V hoteli Sheraton vydražili 8. novembra na najprestížnejšej fotografickej aukcii roka aj dva zábery nášho kolegu Vladimíra Kampfa.

Vladovu fotografiu z karnevalu v španielskom Sitges vydražili za 250 eur. Foto: Vladimír Kampf

 

Výťažok z podujatia putoval na konto Hodiny deťom. „Dražili sme dvadsaťpäť autorov. Každý z nich venoval približne po dve diela,“ vysvetľuje konateľ trnavskej Max Gallery Slovakia Norbert Šlachta. „Dovedna sa nám podarilo vyzbierať tridsaťtritisíc eur. Predali sme všetko. Naša galéria prispela na aukciu polovicou fotografií. Vzali sme na seba kompletné náklady na výrobu. Rámy dodala sponzorsky firma Nielsen. Autori ochotne a bezodplatne dodali svoje diela. Max Gallery sídli v trnavskej Malej synagóge na Haulíkovej ulici. Momentálne vystavuje fotografie Luba Špirka, Pavla Sukdoláka a Evgena Blaškoviča. Otvorená je denne, okrem pondelka, do osemnástej večer. „Som rád, že sme aj takto mohli urobiť niečo pre Hodinu deťom,“ dodáva Šlachta.

23. 12. 2010 09:44

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Študentom poľnohospodárskej školy viac učarovali zvieratá

VIDEO: Študentom poľnohospodárskej školy viac učarovali zvieratá

TRNAVA – Recesia v slovenskom poľnohospodárstve sa začala v 90. rokoch minulého storočia a stále trvá, čo sa odzrkadlilo aj v poľnohospodárskom odbornom školstve.Prispôsobiť sa aktuálnej situácii na trhu sa musela aj Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave, ktorá je jedinou v kraji a jednou z mála stredných škôl s čisto poľnohospodárskym zameraním na Slovensku.

28.02. 2011, 18:47

Priania leteli do neba

Priania leteli do neba

TRSTÍN – Silvester bez výbušnín. Zvieratá neboli schované so stiahnutými chvostmi. Starší obyvatelia sa pokojne vyspali. Nový rok vítala obec posielaním snov do atmosféry lampiónmi priania.

06.01. 2011, 22:01

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

TRNAVA - V rámci dramaturgie prezentovania mladých autorov v klUbe 3 je prvou tohtoročnou výstavou Galérie Jána Koniarka inštalácia trnavského umelca Ivana Dudáša (30), ktorý sa profiluje v oblasti nových médií a videa.

21.01. 2011, 13:35

VIDEO: Idú liečiť hudbou

VIDEO: Idú liečiť hudbou

VRBOVÉ – Rockandrolloví Teskohipies začínajú koncom januára turné s charitatívnym podtónom. Päť mladých hudobníkov za svoje vystúpenia bude pýtať od fanúšikov menej peňazí.

12.01. 2011, 23:24