Akademici sa opäť nezhodli, rektora nezvolili

Trnava

Akademici sa opäť nezhodli, rektora nezvolili

TRNAVA – Ani posledná voľba rektora Trnavskej univerzity na roky 2011 – 2015 sa neskončila jeho zvolením. Z piatich doterajších uchádzačov neuspel ani jeden. Akademický senát tak stanovil nový dátum volieb na 10. februára.

Ilustračné foto: Logo Trnavská univerzita

V prvom kole akademici nepodporili súčasného rektora Martina Mišúta, v decembri hlasovali o prorektorovi pre vzdelávanie a starostlivosť o študentov Andrejovi Filipekovi, dekanovi fakulty zdravotníctva a sociálnej práce Martinovi Rusnákovi a prorektorovi pre vedecké bádanie a umeleckú činnosť Ivanovi Šimovčekovi. Najbližšie k zvoleniu bol vo štvrtok Milan Katuninec, chýbal mu len jeden hlas.
Právo navrhovať kandidátov na rektora majú akademické senáty fakúlt, členovia akademického senátu univerzity, rektor a dekani, členovia správnej rady univerzity a ďalší členovia akademickej obce univerzity. Nových kandidátov teraz navrhnú do konca januára. Na listine návrhov sa však nesmie objaviť meno žiadneho z doterajších kandidátov.
Súčasný rektor Martin Mišút sa po tretích neúspešných voľbách vyjadril, že akademický senát skôr presadzuje osobné a skupinové záujmy. Neschopnosť senátu zvoliť predstaviteľa univerzity označil za zlý signál pre verejnosť.

22. 01. 2011 18:08

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

TRNAVA – Ďalší z fašiangových víkendov v meste oživilo podujatie organizované Trnavským dvorom. Po januárových majstrovstvách vo varení gulášu si v sobotu aktéri zmerali sily vo vytápaní slaniny.

20.02. 2011, 13:29

Malému Rímu korida nehrozí

Malému Rímu korida nehrozí

TRNAVA – Nečakané prekvapenie zažívajú chovatelia hovädzieho dobytka. Posledné dva mesiace enormne vzrástol záujem o mäso z ich produkcie. Ani chov býkov pri Trnave na Farárskom v súčasnosti nestíha uspokojiť požiadavky zákazníkov.

23.12. 2010, 09:38

Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

TRNAVA - V trnavskej nemocnici podávajú pacientom stravu z nebezpečných nádob. Staré varnice, ktoré si zrejme pamätajú časy prvej svetovej vojny, môžu byť podľa hygienikov kontaminované. Nemocnica sa ich musí čo najskôr zbaviť.

22.02. 2011, 20:06

Pribudne tisíc pracovných miest

Pribudne tisíc pracovných miest

TRNAVA – Automobilka PSA Peugeot Citroen plánuje rozšíriť výrobu. Vzniknúť by malo približne osemsto pracovných miest v nových priestoroch závodu. Ďalších dvesto pribudne v súčasnej výrobe.

28.12. 2010, 12:32