Ambiciózny program naplní

Trnava

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

Vladimír Butko s manželkou Silviou na radnici tesne po zverejnení výsledkov komunálnych volieb. Foto: Darina Kvetanová

 

Víťazstvo Vladimíra Butka avizovali už prvé výsledky volieb, ktoré sa objavili niečo po 22. hodine. O štyridsať minút neskôr už boli spočítané všetky volebné okrsky. Vladimír Butko získal 5815 hlasov, čo znamenalo o 1200 viac ako druhý Bystrík Stanko.
Na radnicu prišiel nový primátor tesne pred jedenástou hodinou s racionálnymi reakciami. „Šestnásť rokov som bol zástupcom, teraz som primátorom. Je to zvláštny pocit,“ povedal s tým, že prácu na radnici dobre pozná a nie je pre neho teda ničím novým. „Hneď ako nastúpim do funkcie, začnem plniť volebný program. Bol, ako vždy, veľmi ambiciózny a my nájdeme sled krokov, aby sme ho splnili,“ uviedol v prvých reakciách novinárom. Ešte pred voľbami Vladimír Butko avizoval, že počas štyroch rokov sa chce pravidelne stretávať s občanmi mesta a diskutovať s nimi o problémoch. Takéto prvé stretnutie by sa podľa jeho slov mohlo uskutočniť už v januári.
Vladimír Butko strávil volebný deň v spoločnosti svojej rodiny. S manželkou a dcérou pristúpili k volebnej urne v komisii na ZŠ Spartakovskej. „Ľudia si zvolia tých, ktorých považujú za to najlepšie pre mesto,“ povedal a predpokladal veľký záujem o komunálne voľby. Kandidátom na primátora a poslancov však nakoniec svoje hlasy odovzdalo len necelých 30 percent Trnavčanov.

23. 12. 2010 09:46

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: Riaditeľa Galérie Jána Koniarka poslanci odvolali

VIDEO: Riaditeľa Galérie Jána Koniarka poslanci odvolali

TRNAVA – Ani protest priamo pred budovou Úradu Trnavského samosprávneho kraja nepomohol súčasnému riaditeľovi Galérie Jána Koniarka. Zastupiteľstvo ho v stredu na svojom zasadnutí odvolalo.

09.02. 2011, 14:07

Novorodenci pod dohľadom

Novorodenci pod dohľadom

TRNAVA – Keď niekto zachráni život, je to akoby zachránil celý svet. Týmto mottom sa riadi Nadácia Križovatka, ktorá ako jediná na Slovensku sa venuje problematike a prevencii Syndrómu náhleho úmrtia novorodencov.

28.12. 2010, 14:19

Ľudia protestovali oprávnene

Ľudia protestovali oprávnene

TRNAVA – Petícia občanov z dvoch bytoviek proti zbernému dvoru na Sasinkovej ulici je opodstatnená. Mesto ani firma A.S.A. Trnava nepripúšťali porušovanie pri prevádzkovaní, vďaka podnetom od ľudí však úradníci zistili, že na dvor sa neoprávnene vkrádal podnikateľ.

07.01. 2011, 12:49

Pripravovaný protest sa minie účinku, tvrdia doktori. Pacientov v Trnave neovplyvní

Pripravovaný protest sa minie účinku, tvrdia doktori. Pacientov v Trnave neovplyvní

TRNAVA - K protestu, ktorý vyhlásila Slovenská lekárska únia špecialistov, sa pripojila aj Slovenska lekárska komora. Budúcu stredu v čase od 13. do 14. hodiny sa majú v rámci neho dvere všetkých ordinácií na Slovensku pre pacientov zatvoriť.

03.03. 2011, 15:39