Ambiciózny program naplní

Trnava

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

Vladimír Butko s manželkou Silviou na radnici tesne po zverejnení výsledkov komunálnych volieb. Foto: Darina Kvetanová

 

Víťazstvo Vladimíra Butka avizovali už prvé výsledky volieb, ktoré sa objavili niečo po 22. hodine. O štyridsať minút neskôr už boli spočítané všetky volebné okrsky. Vladimír Butko získal 5815 hlasov, čo znamenalo o 1200 viac ako druhý Bystrík Stanko.
Na radnicu prišiel nový primátor tesne pred jedenástou hodinou s racionálnymi reakciami. „Šestnásť rokov som bol zástupcom, teraz som primátorom. Je to zvláštny pocit,“ povedal s tým, že prácu na radnici dobre pozná a nie je pre neho teda ničím novým. „Hneď ako nastúpim do funkcie, začnem plniť volebný program. Bol, ako vždy, veľmi ambiciózny a my nájdeme sled krokov, aby sme ho splnili,“ uviedol v prvých reakciách novinárom. Ešte pred voľbami Vladimír Butko avizoval, že počas štyroch rokov sa chce pravidelne stretávať s občanmi mesta a diskutovať s nimi o problémoch. Takéto prvé stretnutie by sa podľa jeho slov mohlo uskutočniť už v januári.
Vladimír Butko strávil volebný deň v spoločnosti svojej rodiny. S manželkou a dcérou pristúpili k volebnej urne v komisii na ZŠ Spartakovskej. „Ľudia si zvolia tých, ktorých považujú za to najlepšie pre mesto,“ povedal a predpokladal veľký záujem o komunálne voľby. Kandidátom na primátora a poslancov však nakoniec svoje hlasy odovzdalo len necelých 30 percent Trnavčanov.

23. 12. 2010 09:46

Ďalšie z kategórie Trnava

PAPARAZZO: Vystavené nahotinky

PAPARAZZO: Vystavené nahotinky

TRNAVA – Výklad obchodného domu Jednota ponúka erotiku. Už asi týždeň z neho na okoloidúcich pozerajú obnažené figuríny.

19.01. 2011, 10:18

Chcú revidovať rozpočet mesta

TRNAVA - Novozvolený primátor Vladimír Butko nebude mať ľahké presadzovať svoj ambiciózny volebný program. Sedemnásťčlennému stredoľavému koaličnému bloku totiž stačí získať na svoju stranu dvoch nezávislých poslancov mestského zastupiteľstva a môžu blokovať jeho každé rozhodnutie.

23.12. 2010, 09:05

VIDEO: Streľbou zahnal lupiča

VIDEO: Streľbou zahnal lupiča

TRNAVA – Predajňu autosúčiastok na Ulici Terézie Vansovej tesne pred záverečnou v piatok 7. januára prepadol maskovaný lupič so samopalom v ruke.

11.01. 2011, 19:25

Lietajúce lampáše

TRNAVA - V sobotu večer sa nad mestom vznášali tisícky balónov šťastia. Do neba ich spoločne z futbalového štadióna na Slávii vypustili nadšenci, ktorí sa na kreatívnej akcii dohodli prostredníctvom internetovej sociálnej siete Facebook. Nápad majú na svedomí piati Trnavčania, súrodenci Královičovci. „V čase, keď sme všetci rozbehaní po nákupných centrách, sme chceli ľudí motivovať, aby spomalili, zastavili sa a vychutnali si tak pravú atmosféru vianočných sviatkov,“ povedal za všetkých Martin Královič.

26.12. 2010, 09:09