Ambiciózny program naplní

Trnava

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

Vladimír Butko s manželkou Silviou na radnici tesne po zverejnení výsledkov komunálnych volieb. Foto: Darina Kvetanová

 

Víťazstvo Vladimíra Butka avizovali už prvé výsledky volieb, ktoré sa objavili niečo po 22. hodine. O štyridsať minút neskôr už boli spočítané všetky volebné okrsky. Vladimír Butko získal 5815 hlasov, čo znamenalo o 1200 viac ako druhý Bystrík Stanko.
Na radnicu prišiel nový primátor tesne pred jedenástou hodinou s racionálnymi reakciami. „Šestnásť rokov som bol zástupcom, teraz som primátorom. Je to zvláštny pocit,“ povedal s tým, že prácu na radnici dobre pozná a nie je pre neho teda ničím novým. „Hneď ako nastúpim do funkcie, začnem plniť volebný program. Bol, ako vždy, veľmi ambiciózny a my nájdeme sled krokov, aby sme ho splnili,“ uviedol v prvých reakciách novinárom. Ešte pred voľbami Vladimír Butko avizoval, že počas štyroch rokov sa chce pravidelne stretávať s občanmi mesta a diskutovať s nimi o problémoch. Takéto prvé stretnutie by sa podľa jeho slov mohlo uskutočniť už v januári.
Vladimír Butko strávil volebný deň v spoločnosti svojej rodiny. S manželkou a dcérou pristúpili k volebnej urne v komisii na ZŠ Spartakovskej. „Ľudia si zvolia tých, ktorých považujú za to najlepšie pre mesto,“ povedal a predpokladal veľký záujem o komunálne voľby. Kandidátom na primátora a poslancov však nakoniec svoje hlasy odovzdalo len necelých 30 percent Trnavčanov.

23. 12. 2010 09:46

Ďalšie z kategórie Trnava

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

BIELY KOSTOL - V areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v piatok večer takmer uhorel muž, ktorý pracoval v jednej z garážových autodielní.

12.02. 2011, 15:45

Eugena chytili na ulici

Eugena chytili na ulici

TRNAVA - Príslušníci kriminálnej polície v Trnave vypátrali muža podozrivého z vykrádania rodinných domov na Špíglsáli a Linčianskej. Od 30. decembra do 5. januára sa dostal do štyroch príbytkov v Trnave, odkiaľ majiteľom pobral rôzne cenné veci.

07.01. 2011, 14:27

Deti a lietajúci bradáč

Deti a lietajúci bradáč

TRNAVA – V nedeľu 5. decembra sa rodičia s ratolesťami vybrali pozdraviť Mikuláša. Tento rok však bol deduško príliš zaneprázdnený a trnavské detičky si mnoho času nevyhradil. Preletel na svojom koči cez pešiu zónu, kým jeho pomocníci potriafali okoloidúce deti sladkosťami a zmizol. Zvedavci zostali prekvapení a ešte niekoľko minút dúfali, že sa koč s dlho očakávanou postavičkou vráti a vystúpi pred deťmi. Márne. Svoju misiu skončil v Trnave po niekoľkých minútach a pravdepodobne utekal obšťastniť iné deti.

28.12. 2010, 13:37

Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

TRNAVA – Niektoré projekty radnice, vďaka ktorým chce získať peniaze z Európskej únie, viaznu. Napriek ich schváleniam ministerstvá financie neuvoľňujú.

27.02. 2011, 17:10