Džudista Arpád Szakács opäť najlepším športovcom školy

Ostatné športy

Džudista Arpád Szakács opäť najlepším športovcom školy

Športové gymnázium Jozefa Herdu v Trnave vyhlásilo najlepších športovcov školy. Historicky prvý ročník bol v roku 2000. Z víťazstva sa vtedy tešila športová gymnastka Zuzana Sekerová.

Arpád Szakács patrí k najvýraznejším športovým talentom Slovenska. Foto. Lukáš Grinaj

Najviac laureátov je z kategórie športových strelcov. Po tri prvenstvá si pripísali Marián Kovačócy (2001, 2002 a 2003) a Monika Zemková (2005, 2006, 2007).

Prvenstvo v tohtoročnej ankete obhájil džudista Arpád Szakács. Druhé miesto, tak ako vlani, získal strelec Filip Praj. Na tretiu priečku sa prebojoval ďalší džudista Adam Gažo. Najlepším kolektívom za uplynulý rok sa stal tím futbalistov, ktorý sa pod vedením trénerov Mariána Kopčana a Pavla Bartoša stal školským majstrom Slovenska.
Desiatku najlepších vám ponúkame v abecednom poradí
 
Elena Fábryová - plávanie
Tréner: Rastislav Hlavatý
Na letných a zimných M SR seniorov získala dve strieborné a jednu bronzovú medailu. Dve striebra si vyplávala aj na školských M SR.
 
Adam Gažo - džudo
Tréner: Richard Minarovič
Na M SR juniorov získal bronzovú medailu. Rovnaký lesk má aj medaila v ME v Bulharsku tej istej vekovej kategórie.
 
Linda Hercegová – tenis
Trénerka: Eva Šestáková
Na halových M SR získala bronz vo štvorhre. V európskom rebríčku Tennis Europe jej patrí 32. miesto. Zvíťazila vo dvojhre aj štvorhre na turnaji vo Furstenfelde.
 
Katarína Hrubiznová - plávanie
Tréner: Rastislav Hlavatý
Na seniorských M SR získala štyri strieborné a tri bronzové medaily. Zvíťazila na Veľkej cene Dolného Kubína, tretia bola na školských M SR.
 
Barbora Križanová – plávanie
Tréner: Rastislav Hlavatý
Na letných M SR žiakov získala šesť zlatých a jednu striebornú medailu. Na zimných M SR juniorov jednu zlatú, dve strieborné e jednu bronzovú.
 
Filip Praj – športová streľba
Trénerka: Vanessa Prajová
Ako 15-ročnému mu patrí 20. miesto európskeho rebríčka seniorov. Je M SR v kategórii dospelých. V Rusku sa stal majstrom Európy medzi juniormi a tretí bol na MS v Nemecku. Je víťazom Finále svetového pohára juniorov. Všetko v disciplíne dvojitý trap.
 
Monika Púchla - plávanie
Tréner: Rastislav Hlavatý
Na M SR juniorov si vyplávala šesť zlatých a jednu striebornú medailu. Predstavila sa na ME tejto vekovej kategórie. Stala sa školskou majsterkou Slovenska.
 
Veronika Sýkorová – športová streľba
Tréner: Juraj Sedlák
Stala sa vicemajsterkou Slovenska. Na juniorských ME v Rusku skončila na 6. mieste, na juniorských MS v Nemecku bola piata. Všetko v disciplíne skeet.
 
Arpád Szakács – džudo
Tréner: Jozef Svátek
Na I. olympijských hrách mládeže v Singapure získal bronzovú medailu. Na juniorských MS v Maroku obsadil 9. miesto. Z ME tej istej vekovej kategórie si priniesol striebro.
 
Tomáš Szarka – džudo
Tréner: Jozef Svátek
Na M SR seniorov obsadil tretiu priečku. Na turnajoch v Trnave a Brne bol takisto bronzový.
 
Talent roka 2010
Tamara Kupková – tenis
Trénerka: Eva Šestáková
Je halovou majsterkou Slovenska vo dvojhre v kategórii mladších žiačok. Na letných M SR skončila druhá a vo štvorhre zvíťazila. V slovenskom rebríčku jej patrí 2. priečka. Na ME družstiev vybojovala piate miesto.

27. 01. 2011 13:45

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Stolnotenistky Viktórie bojujú o majstrovstvá Slovenska

Stolné tenistky KST Viktória Trnava mali na programe posledné dvojkolo prvej polovice nadstavbovej časti ženskej extraligy. Úvodné stretnutie vo Valalikoch zvládli Trnavčanky v zložení Adámeková, Malá, Krchňavá na jednotku.

22.02. 2011, 00:00

Squashové finále v Opave s trnavskou účasťou

Squashové finále v Opave s trnavskou účasťou

Trnavskí juniori využili možnosť registrácie v Českej squashovej asociácii a do konca sezóny sa stali členmi aj Squash Klubu Slovan Brno s možnosťou štartu na českých turnajoch. V polovici marca sa Kristína Šmičková a Martin Siska predstavili v Opave na turnaji A-kategórie.

20.03. 2011, 21:25

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Prvenstvo putuje na Valašsko. Nohejbalový turnaj Vianočný smeč vyhral tím Vsetín B. V Mestskej športovej hale v Trnave skončili druhí Piešťanci, za rieku Moravu putuje aj bronz, ktorý získal Vsetín A.

10.01. 2011, 00:43

Finálový súboj otca a syna

V Kátlovciach sa uskutočnil tradičný stolnotenisový turnaj O pohár starostu obce.

17.01. 2011, 20:45