VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

Región

VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

ŠPAČINCE – To bolo ródeo! Kovboji a kovbojky si v predposlednú februárovú nedeľu v miestnom kultúrnom dome poriadne zaplesali. Róbou večera však neboli elegantné šaty, saká, nohavice a kravaty. Povinnou výbavou na tomto plese sú džínsy, košeľa a klobúk.

Kovbojov a kovbojky hriala skvelá hudba, no aj niečo iné. Foto: Michal Hlavatovič

Country ples v Špačinciach organizuje Turistický oddiel Špačinskí pekní chlapci a skupina Návrat. Práve títo muzikanti boli jednotkou večera. Ľuďom hrali do tanca známe country songy a, samozrejme, aj hity zo svojho repertoáru.

 

Líder skupiny a hlavný organizátor Miroslav Uváčik vyjadril po polnoci svoje nadšenie z nálady, ktorá na plese vládla. Lístky na tradičnú špačinskú zábavu boli viac ako mesiac dopredu vypredané. Nielen v obci, ale v celom regióne je totiž známa jej dobrá povesť. Ľudia sa sem prišli zabaviť aj z okolitých dedín, z Trnavy a stretli sme dokonca aj kovbojov zo Záhoria.
Do rytmu všetkým zahrali aj Nitrania Pengagi a vstupy medzi jednotlivými kolami robili aj trenčianski tanečníci z Country tanečného súboru Maryland. Na plese tiež súťažili družstvá najsilnejších chlapov a žien v preťahovaní lanom. Z toho kovbojského vyhrala a všetkých súperov zdolala Country ulička, medzi ženami sa tešili Krásavice.

 

Zábava trvala ako na Divokom Západe - do východu slnka.
Viac o akcii si môžete už tento štvrtok prečítať v týždenníku Trnavský hlas. Tešiť sa môžete aj na kopec skvelých fotiek z country plesu Špačinských pekných chlapcov.

Organizačný štáb. Títo ľudia sa podieľali na príprave Country plesu Špačinských pekných chlapcov. Foto: Ivona Uváčiková.

24. 01. 2011 13:32

Ďalšie z kategórie Región

Miliardár opraví budovu, ktorá podľa územného plánu neexistuje

Miliardár opraví budovu, ktorá podľa územného plánu neexistuje

MAJCICHOV – Obecný futbalový klub aj obec sa radujú. Rekonštrukciu budovy na futbalovom štadióne zaplatí podnikateľ Viktor Karel. Prekvapujúce však je, že podľa územného plánu stavba neexistuje.

11.02. 2011, 09:47

Dychovkári krstili šampanským a plesom

Dychovkári krstili šampanským a plesom

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM – Výročie dychovky oslávili plesom a novou nahrávkou. Dychová hudba Križovianka má vo februári neuveriteľných 85 rokov. Od roku 1926 rozdáva kapela, kde sa už vystriedalo niekoľko generácií, dobrú náladu.

03.02. 2011, 12:43

Ulica plná nešťastia

Ulica plná nešťastia

VRBOVÉ – Niekoľko tragédií, ktoré sa odohrali krátko po sebe na hlavnej ceste, si Vrbovčania nevedia vysvetliť. Minulý pondelok tu zomrel smetiar, niekoľko týždňov predtým takmer o život prišla dôchodkyňa. Zachytilo ju auto na prechode pre chodcov.

28.12. 2010, 17:54

Záhadný úkaz: Za obcou žiarila guľa, spadla do poľa

Záhadný úkaz: Za obcou žiarila guľa, spadla do poľa

KOPLOTOVCE – Svietiacu žeravú guľu spozoroval jeden z vodičov v sobotu večer. Vychádzal z Koplotoviec, keď zbadal nad chatovou osadou žiarivý predmet.

28.02. 2011, 15:09