Hlasy chýbali, nálada nie

Trnava

Hlasy chýbali, nálada nie

TRNAVA - Marián Barcaj bol všeobecne považovaný za outsidera vo voľbách primátora Trnavy. Objavili sa aj informácie, že sa na poslednú chvíľu vzdá kandidatúry v prospech iného kandidáta.

Mariánovi Barcajovi nezmizol úsmev z tváre ani po oznámení volebných výsledkov. Foto: Lucia Undesserová

 

Nestalo sa tak. Na výsledky volieb čakal s dvadsiatkou sympatizantov a členov volebného tímu v bare Pyramída na Paulínskej ulici. Vládla uvoľnená atmosféra, nechýbali ani chlebíčky, zákusky, pivo a cigarety. Po vypočutí prvých priebežných výsledkov sa rozhovory točili iba okolo otázky, či Vladimíra Butka ešte môže predbehnúť Bystrík Stanko alebo Jozef Pobiecký. Barcaj mal beznádejne najmenej hlasov a s prehrou sa dokázal rýchlo zmieriť. Ako sa nakoniec ukázalo, poradie sa už nezmenilo. „Keď už som nebol zvolený ja, tak si myslím, že z trojice ostatných kandidátov si Trnavčania vybrali najlepšie,“ stručne zhodnotil výsledky volieb. „Myslím si, že nevýhodou pre mňa bolo, že tu nemám až tak veľa známych a že som s predvolebnou kampaňou začal dosť neskoro. Cítil som, že to takto dopadne, ale povedal som si, že zabojujem. Tak možno opäť za štyri roky,“ dodal a aj napriek zdrvujúcej porážke pokračoval v načatom večere aj naďalej v dobrej nálade.

 

23. 12. 2010 09:59

Ďalšie z kategórie Trnava

Zabudnutý Majster i králi

Zabudnutý Majster i králi

TRNAVA – Kráľov Bela IV. a Ľudovíta I. takmer rozožrali červotoče. Od skazy ich zachránilo len to, že ich odkúpil za symbolickú sumu zberateľ. Dvadsaťtri rokov tieto sochy takmer nikto nevidel. Vyhotovil ich rezbár František Hlavička na objednávku múzea a trnavskej radnice k 750. výročiu mesta.

03.02. 2011, 12:47

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

TRNAVA – Manželia nevedeli čo so smeťami, tak ich zbavili kúsok za mestom. Mestskí policajti ich pristihli priamo pri čine. Teraz im v správnom konaní hrozí až primátorská pokuta.

09.03. 2011, 12:09

VIDEO: Stredoveký žalár ožíva

VIDEO: Stredoveký žalár ožíva

TRNAVA - Pobyt v stredovekom väzení umožňuje záujemcom radnica už niekoľko mesiacov. Zatiaľ iba dvakrát do týždňa. Objekt však doplnila o nový mobiliár, preto uvažuje nad širším sprístupnením bývalej väznice.

10.01. 2011, 23:52

Zubná pohotovosť stále neistá

Zubná pohotovosť stále neistá

TRNAVA – Fakultná nemocnica v Trnave (FN) odstúpila od memoranda, v ktorom sa dohodla s ministerstvom zdravotníctva a samosprávnym krajom na zriadení zubnej pohotovosti. Jej zriaďovateľom sa nestane.

22.01. 2011, 09:46