Nebezpečné psy pohrýzli v obci ďalších ľudí

Región

MAJCICHOV – Za posledný mesiac napadli v obci dvoch ľudí psi nezodpovedných majiteľov, ktorí zvieratá na svojom na pozemku dostatočne nezabezpečili. Obec ale majiteľom pokutu neuloží.

Všeobecne záväzné nariadenie, ktoré má obec prijaté, pritom umožňuje v takýchto prípadoch sankciu pre majiteľov psov do výšky 165 eur. K pokutovaniu však zatiaľ vedenie obce doteraz ešte nikdy nepristúpilo. „Tentoraz budeme priestupok riešiť písomným napomenutím a výzvou na nápravu. Ak sa však problém zopakuje, potom budeme vinníkov pokutovať v rámci zákona,“ povedal starosta Majcichova Tibor Marek.
Niektorí ľudia v obci sa už nebezpečných psov boja. Dvaja napadnutí občania na úrad napísali, že im psi, resp. z hľadiska zodpovednosti ich majitelia spôsobili psychickú a fyzickú ujmu. „Aj ja sa bojím prejsť okolo dvora môjho suseda. S jeho psami som mal sám dočinenia,“ povedal Ján Cuninka. Dodal, že v blízkosti problematického dvora sa nachádza aj škola. „Ak obec vec nezačne riešiť, môže sa niečo stať aj deťom,“ podotkol Ján Cuninka.

25. 01. 2011 17:00

Ďalšie z kategórie Región

Pritečie k nim konečne voda?

Pritečie k nim konečne voda?

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM – O výstavbe vodovodu, na ktorý získala Trnavská vodárenská spoločnosť, a. s., (TAVOS) financie z európskych fondov, rozhodnú čoskoro novozvolené zastupiteľstvá dotknutých obcí.

06.01. 2011, 21:38

Pred Brestovanmi skočila žena pod vlak. Bola na mieste mŕtva

Pred Brestovanmi skočila žena pod vlak. Bola na mieste mŕtva

BRESTOVANY - Cestujúci v rýchliku, ktorý smeroval z Košíc do Bratislavy, prežili v sobotu pred dvanástou hodinou na obed šok. Tesne pred obcou Brestovany sa pod prichádzajúci vlak hodila 52-ročná žena zo Zavara.

26.02. 2011, 19:13

Amfiteáter potiahne celú obec

Amfiteáter potiahne celú obec

MADUNICE – Obec sa rozhodla miestny amfiteáter prenajať na dlhšie obdobie. Sama na jeho udržiavanie nemá peniaze, preto hľadá nového prevádzkovateľa. Obec umožní nájomcovi, aby si v areáli vybudoval altánok a mohol tak amfiteáter mať otvorený takmer počas celého roka. Podmienkou je, aby v ňom boli všetky obecné akcie.

12.01. 2011, 09:33

Zbohom všetkým bosorkám!

Zbohom všetkým bosorkám!

VLČKOVCE – V domoch už veru mátohy nenájdete. V pondelok večer ich v treskúcej zime ľuďom z príbytkov vymietli Lucie a mládenci, čo ich sprevádzali.

28.12. 2010, 16:47