Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

Región

Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

DUBOVANY – Celá obec sa v deň pohrebu dvanásťročnej Simonky a rovnako starej Alicky ponorila do hlbokého smútku. Kamarátky tragicky zahynuli minulú stredu keď sa vracali zo školy, pod kolesami auta. Narazil do nich mladý vodič. Biele rakvičky s telami dievčat odniesli k hrobom otcovia.

S Alickou a Simonkou sa prišiel rozlúčiť aj biskup Dominik Tóth. FOTO: MICHAL HLAVATOVIČ

 

V utorok popoludní sa v miestnom kostole a na cintoríne rozlúčilo s dievčatami viac ako päťsto ľudí. Ďalších päťdesiattisíc sa za nich modlilo na sociálnej sieti Facebook. Na pohrebnom obrade sa zúčastnil aj biskup Dominik Tóth. Okrem nich Simonku a Alicku na poslednej ceste sprevádzali aj plyšové hračky a tulipány, ktoré trúchliaci ľudia hádzali do hrobov. Kamarátky pochovali vedľa seba.
Miestny farár Igor Gajdoš, ktorý slúžil omšu, mal slzy na krajíčku. „Bože, nerozumieme tvojmu znameniu,“ povedal v kázni a hľadal vysvetlenie, prečo museli dievčatá zomrieť.
 

 

25. 01. 2011 18:21

Ďalšie z kategórie Región

Začínajú s výrobou

TREBATICE - Investor Telux v obci spustí svoju prevádzku už koncom tohto roka. Firma sa sem sťahuje z Piešťan a plánuje pokračovať v doterajšej výrobe. Pracovať tu bude približne 50 zamestnancov, pričom do budúcnosti počítajú s rozšírením výroby.

23.12. 2010, 11:32

Prasiatko, teš sa! Dlho si už nepožiješ

ŠPAČINCE – A je tu zabíjačková sezóna! Na tradičnú obecnú zakáľačku spojenú s prípravou a ochutnávkou špecialít sa môžu tešiť Špačinčania už túto sobotu 5. februára.

04.02. 2011, 14:27

Trakovice prišli o turistickú atrakciu, z termálnej vody nebude nič

TRAKOVICE – Obec chcela obnoviť pôvodnú päťdesiat metrov hlbokú artézsku studňu aj starý termálny vrt. Zistili však, že voda v studni nie je mineralizovaná, ale svojím zložením podobná obyčajnej z vodovodu.

18.02. 2011, 11:59

Dobré vzťahy

TRSTÍN – Starostka obce si novoročné predsavzatia nedáva. Namiesto toho sa snaží riadiť mottom ži a nechaj žiť.

06.01. 2011, 21:49