HK Trnava: Nestresujme, užívajme

Hokej

HK Trnava: Nestresujme, užívajme

HK Trnava ukončil základnú časť prvej hokejovej ligy. Bohužiaľ, dvoma prehrami na súperových ihriskách. Tréner Rudolf Macko bol sklamaný najmä zo zápasu v Brezne.

Chvíle radosti v podaní gladiátorov by sme proti L. Mikulášu chceli vidieť čo najčastejšie. Foto: Ivan Kopčáni

„Hrali sme u posledného a prehrali. Nepomôžu nám ani výhovorky, že nechytali naši stabilní brankári.“ Úplne iná situácia bola v Detve, kde gladiátori nestrelili ani gól. „Tam sa treba pozrieť najmä na súpisku mužstva. Detva má vo svojich radoch samých bývalých extraligistov. To sú starší hráči s veľkými skúsenosťami.“ V bráne, navyše, stál exgladiátor Marek Šimko a prvý gól strelil takisto Extrnavčan Imrich Tarnóczy. „Nehrali sme v kompletnom zložení, aj keď som mal k dispozícii štyri päťky,“ dodal Macko.

Času na oddych nie je veľa. Voľno majú chlapci len v stredu. Vo štvrtok a piatok absolvujú dva tréningy pred víkendovým dvojzápasom. Konečné siedme miesto v tabuľke im v play-off určilo za súpera Liptovský Mikuláš. „Mužstvá na prvom až štvrtom mieste sú veľmi vyrovnané. Počas sezóny sme dvakrát dokázali zdolať Piešťany, hrali sme vyrovnané zápasy so Spišiakmi aj s Liptákmi. V tejto chvíli je už skutočne jedno, s kým sa hrá vyraďovacia fáza.“ Gladiátori však budú musieť hrať najmä zodpovedne. Mikuláš sa pred play-off určite posilní a môže vyrukovať s výrazne pozmenenou zostavou oproti základnej časti. „Opakujem sa, ale skutočne si treba uvedomiť, že my sme mladé mužstvo. Pre nás je postup do play-off úspech. Nechcem, aby boli chlapci z ďalších bojov v lige vystresovaní alebo pod tlakom. Chcem, aby hrali najlepšie, ako vedia.“ Prvú ligu tvorí štrnásť celkov. Zo západnej oblasti postúpili do play-off len Piešťany a práve Trnava.

26. 01. 2011 11:16

Ďalšie z kategórie Hokej

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Útočník gladiátrov Mário Ďuriš sa po dlhšom čase objavil v zostave tímu. Spoločne s mužstvom vycestoval na oba záverečné zápasy základnej časti.

26.01. 2011, 11:34

Gladiátori: Sú mladí, ale draví

Gladiátori: Sú mladí, ale draví

Spokojný vyšiel z hráčskej kabíny kapitán HK Trnava Martin Čunderlík. Sám uzavrel gólový účet zápasu na 6:2, keď si ideálne počkal pri pravej žrdi na prihrávku a vložil do strely svoju hokejku.

18.01. 2011, 21:19

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

Gladiátorov čaká v stredu tretí duel štvrťfinále play-off, prvý na domácej pôde. S Liptovským Mikulášom prehrávajú Trnavčania 0:2 na zápasy. Pri skúsenostiach súpera z Liptova nie je tento fakt až taký prekvapujúci.

01.02. 2011, 19:17

Tesné, no dôležité

Tesné, no dôležité

Hokejisti HK Trnava odohrali v piatok predposledný zápas základnej časti na domácej pôde. V tzv. šesťbodovom súboji s Topoľčanmi síce nepadlo veľa gólov, našťastie o jeden viac do súperovej siete.

15.01. 2011, 21:39