Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Hokej

Mário Ďuriš: Chce to, baví ho to

Útočník gladiátrov Mário Ďuriš sa po dlhšom čase objavil v zostave tímu. Spoločne s mužstvom vycestoval na oba záverečné zápasy základnej časti.

Mário Ďuriš (v modrom drese) je opäť na ľade. Foto: Ivan Kopčáni

„Na ľade som sa cítil veľmi dobre, aj herne to bolo podľa mňa v poriadku,“ pochvaľoval si Ďuriš. „Posledné zápasy boli pre nás ťažké. A neprehrali sme ich preto, že sme už počítali s postupom do play-off a nedali sme do toho všetko. V Brezne sme nepremenili množstvo šancí, v Detve nás čakal mimoriadne ťažký súper,“ povedal.

Ďuriš sa objavoval vo štvrtej formácii, na ľad sa však dostával pravidelne. „Tréner chcel, aby hrali všetky štyri formácie. Rozdiel bol len v tom, že na presilovky chodili častejšie prvé dve. Pri oslabeniach a pri hre piatich na piatich sme sa striedali pravidelne,“ vysvetlil.
Ďuriš by si rád zahral aj play-off, ale vie, že toto rozhodnutie nie je len na ňom. „Myslím si, že aj my sa posilníme pred zápasmi s Liptovským Mikulášom. Ja sa síce cítim veľmi dobre, zdravotne som v poriadku, ale predsa len som dlho nehral. Či pre mňa zostane miesto v zostave, je skôr otázka na trénera. V každom prípade budem chodiť na tréningy a čakať na svoju príležitosť.“ So súperom je spokojný a považuje ho za zdolateľného. „Určite by som nechcel Spišskú. Ale omnoho radšej by som uvítal derby s Piešťanmi.“
Či už z tribúny, alebo zo striedačky, Duriš bude tímu fandiť. „A, samozrejme, naďalej sa venovať hokeju. Stále ma to baví, stále ho chcem robiť.“

26. 01. 2011 11:34

Ďalšie z kategórie Hokej

Pozícia je dôležitá

Pozícia je dôležitá

Hokejisti HK Trnava počítali s tromi bodmi už zo zápasu so Senicou, no pred domácim publikom im všetky ušli. Bodové suchoty uhasili v druhom novoročnom stretnutí. Brezno veľký odpor gladiátorom nekládlo.

12.01. 2011, 10:42

Gladiátori v Detve neuspeli, nestrelili ani gól

Hokejisti Trnavy prehrali vo svojom záverečnom vystúpení základnej časti 1. ligy.

25.01. 2011, 20:19

Vracia sa Hrnčár

K výmene na trénerskom poste došlo v doraste hokejistov HK Trnava.

10.01. 2011, 17:56

Útočník Rumpel nechce vypadnúť v prvom kole

Útočník Rumpel nechce vypadnúť v prvom kole

Takmer na špici extraligovej tabuľky sa nachádza Banská Bystrica, Patrí jej tretie miesto v súťaži. Veľkú zásluhu na tom má aj 22-bodový pravý krídelník Jakub Rumpel.

16.02. 2011, 00:00