Pribudli nové tváre

Trnava

TRNAVA - V trnavskom mestskom zastupiteľstve by malo v novom volebnom období pracovať 9 žien a 22 mužov. Väčšinu získala koalícia Smer – SD, HZD, ĽS – HZDS, Nová demokracia.

Do lavíc zasadne 17 jej poslancov. Počet doplní 8 poslancov KDH, 3 za koalíciu SDKÚ-DS SaS a 3 nezávislí. V porovnaní s predchádzajúcimi štyrmi rokmi to znamená príklon k stredu, keďže doteraz bolo v 31-člennom mestskom parlamente 26 poslancov pravicovej koalície KDH SDKÚ-DS, 5 poslaneckých miest mala koalícia Smer – SD, ĽS – HZDS, SNS, Slobodné fórum. Svoje pozície obhájilo iba 9 doterajších poslancov, 22 bude v mestskom parlamente nových.
Počet získaných platných hlasov odovzdaných pre jednotlivých kandidátov na primátora: 1. Vladimír Butko – 5815, 2. Bystrík Stanko – 4873, 3. Jozef Pobiecký – 4685, 4. Marián Barcaj – 735.
Zvolení poslanci MZ: Jozef Adamec, Katarína Jelačičová, Kvetoslava Tibenská, Eva Zatková, Marcel Behro, Peter Náhlik, Peter Benčat, Peter Pacalaj, Štefan Krištofík, Angela Štefániková, Štefan Dvorský. Augustín Hambálek, Katarína Baničová, Marta Gubrická, Jozef Čavojský, Marián Rozložník a Miloš Krištofík (koalícia SMER, HZD, ĽS - HZDS, ND).
Štefan Bošnák, Branislav Kramár, Ján Žitňanský, Blažena Královičová, Vladimír Butko (nahradí ho Jozef Alchus ako prvý nezvolený náhradník), Milan Paulini, Gabriel Pavelek, Agnesa Petková (KDH).
Jozef Pobiecký, Jana Fridrichová, Martin Viskupič (koalícia SDKÚ – DS, SaS).
Bystrík Stanko, Veronika Gašparíková, Matej Lančarič (nezávislí kandidáti). 

23. 12. 2010 10:05

Ďalšie z kategórie Trnava

Najdrahší ostal výrobcovi

Najdrahší ostal výrobcovi

TRNAVA – O najdrahší drevený betlehem na predajnej výstave v Spolku sv. Vojtecha mali záujem kňazi z rôznych farností. Nekúpil ho však nakoniec nikto.

28.12. 2010, 16:47

Vykročili sme veselo

Vykročili sme veselo

TRNAVA - Ľudia posledný deň v roku trávili na rôznych miestach. S priateľmi na byte, chate alebo oslavovali v podnikoch. Úderom polnoci však väčšina bola na čerstvom vzduchu, aby sa potešila či sama odpálila silvestrovský ohňostroj.

07.01. 2011, 11:45

VIDEO: Z arcibezáka zrejme frontman nebude

VIDEO: Z arcibezáka zrejme frontman nebude

TRNAVA - Trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka sme uplynulý víkend videli inak, ako sme zvyknutí. V Katedrále sv. Jána Krstiteľa ukázal to, čomu sa venoval v detstve.

08.02. 2011, 00:00

Vianočné nadávky, zásahy, úrazy, pôrody

Vianočné nadávky, zásahy, úrazy, pôrody

TRNAVA - So zvedavosťou, ako trávia Vianoce ľudia, ktorých práca je skôr povolaním ako poslaním, sme nazreli za ich dvere. Hasiči, sestričky aj úradníci nám porozprávali sviatočné pikošky a príhody.

28.12. 2010, 16:47