VIDEO: Krvácajúcich podporil aj Radolský a spol.

FC Spartak Trnava

VIDEO: Krvácajúcich podporil aj Radolský a spol.

Preliali krv v mene klubu. Fanúšikovia trnavského Spartaka už po trinásty raz hromadne darovali krv. Do transfúznej služby pribudla najvzácnejšia tekutina od 77 priaznivcov Spartaka, ďalší dvaja pustili žilou v Poprade.

Počas akcie vyžrebovali spomedzi účastníkov aj výhercov suvenírov. Ceny im osobne odovzdávali tréner Radolský a jeho zverenci. Fanúšikovia si uctili prítomnosť svojich futbalových idolov. Venovali im CD Červeno-čírna krv. Foto: Lukáš Grinaj

 

„Rád by som daroval krv, ale nemôžem. Teší ma však, že realizujete takúto skvelú myšlienku,“ prihovoril sa v piatok fanúšikom tréner Dušan Radolský, ktorý ich prišiel spoločne s hráčmi Martin Raškom a Marekom Kaščákom navštíviť počas humánnej akcie. „Klobúk dole pred fanúšikmi. To, že prišlo takmer 80 ľudí je nádherné,“ zložil poklonu účastníkom odberu Kaščák. V podobnom duchu sa pridal aj kapitán Raška: „Obdivujem to, osobne mám z krvi a ihiel veľký strach. Verím, že aj počas jari fanúšikovia ukážu, že sú najlepší v lige, vyhnú sa problémom a pomôžu nám k čo najlepšiemu umiestneniu v lige.“
Akcia sa koná raz za tri mesiace vždy v posledný piatok v mesiaci. Organizuje ju občianske združenie Bíli Andeli. „Teší nás, že sa akcia pretavila do krásnej tradície,“ pochvaľuje si predseda fanklubu Rastislav Jánoš.

 


Fanúšikovia Spartaka sa najbližšie môžu tešiť na Červeno-čírnu noc. Akcia plná spartakovskej zábavy sa uskutoční v piatok 18. februára v klube Europa 2 Point, teda týždeň pred štartom futbalovej ligy. Mimochodom, hneď v prvom jarnom kole sa uskutoční v Trnave zápas plný emócií - derby so Slovanom Bratislava. „Určite pripravíme zaujímavú choreografiu a nejaké to prekvapenie. Prezrádzať detaily však vopred nechcem, pretože súper nespí,“ dodal Jánoš.

28. 01. 2011 12:25

Ďalšie z kategórie FC Spartak Trnava

Dva góly Tomačeka prispeli k víťazstvu

Spartak zatiaľ v príprave nepozná premožiteľa. Vyhral i na sústredení v Piešťanoch proti kombinovanému tímu súpera.

19.01. 2011, 22:15

Hrozba občianskej vojny

Hrozba občianskej vojny

Do prípravy Spartaka sa zapojil už aj Koro Kone. Útočník z Pobrežia Slonoviny dovolenkoval mimo Slovenska mesiac a netradičnejšie ako po iné roky.

12.01. 2011, 11:39

Z Kuvajtu ho vyhnal Saddám Husajn

Z Kuvajtu ho vyhnal Saddám Husajn

Bubukin sa opäť chytil pera. Legendárny stopér Spartaka Kamil Majerník sa po spoluautorstve na knihe Zlatý vek trnavského futbalu pustil do prípravy ďalšej futbalovej publikácie.

03.02. 2011, 09:36

Na záver sústredenia Spartak zdolal poľský Lubin

Na záver sústredenia Spartak zdolal poľský Lubin

Sústredenie v Turecku ukončili víťazne. Spartak zdolal v prípravnom zápase v Beleku svojho poľského protivníka Zaglebie Lubin 4:2. Dvakrát napol sieť Gross, po jednom zásahu pridali Kone a Tomaček.

10.02. 2011, 16:39