Ulievanie nikomu nepardonujú

Ostatné športy

Ulievanie nikomu nepardonujú

Klub slovenských turistov Spartak Trnava oslavuje 35. výročie založenia. Na výročnej členskej schôdzi bilancovali uplynulý rok a vyhodnocovali najlepších.

Ján Tallo a Emília Haladová sú historicky najúspešnejšími turistami KST Spartak Trnava. Foto: Ján Král

 

Medzi mužmi prešiel najväčšiu vzdialenosť za rok 2010 Pavol Srnka (370 km), spomedzi žien Emília Salzmanová (320 km). Oddiel sa zameriava i na cykloturistiku. Najusilovnejšie šliapal do pedálov Peter Benkovský (719) km a Margita Adamcová (623 km). Ide o čísla zozbierané na organizovaných túrach, okrem nich spravia najmä cykloturisti množstvo ďalších kilometrov aj súkromne. „Tento rok sa chystáme na viac dní do Nízkych Tatier, v máji do okolia Uherského Hradišťa. Plánujeme aj cykloturistické výjazdy na Moravu či okolia Kremnice,“ priblížil plány na rok 2011 predseda klubu Daniel Viskupič.
Na členskej schôdzi vyhlásili aj historicky najlepších turistov. Ján Tallo prešiel dovedna 10 193 km. „Môžem ísť aj päťkrát na rovnaké miesto, vždy je niečím iné. Iné scenérie zažijete na Zárubách počas Silvestra a iné v lete,“ vyznal sa 71-ročný turista, ktorý veľmi rád spomína na výstup na Gerlach. „Na viacdňových túrach nepardonujeme žiadne ulievanie. Program je pevne stanovený. Každý si môže vybrať podľa náročnosti z viacerých trás. Večer sa však všetci vždy stretneme pri pive alebo čaji s rumom a spravíme si kultúrny program,“ uviedol vitálny pán.
Emília Haladová má najviac odchodené spomedzi ženských účastníčok pochodov. Koncom roka mala oficiálne číslo 4990 kilometrov, v januári už prekročila magickú hranicu päťtisíc. Turistike sa venuje od roku 1977, priviedol ju k nej otec, do oddielu ju prihlásila teta Štefánia. „Za tie roky sme zažili mnoho úsmevných príhod. Spomínam si, ako nás raz jedna pani navigovala zlým smerom a dostali sme sa do blázninca. Hromadne nás odtiaľ vyviedli. Iná pani, ktorá to všetko videla, pred nami zo strachu utekala,“ smeje sa pri spomínaní rekordérka.
 

31. 01. 2011 16:59

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Šachové ťahy

Šachové ťahy

Druhý ročník bleskového šachového turnaja Empire Cup 2010 prilákal na štart tridsať šachistov. V priestoroch tenisovej haly Hotela Empire v Trnave sa zišla solídna konkurencia, hoci účasť nebola tak vysoká ako minulý rok.

10.01. 2011, 01:31

V Trnave sa opäť uskutoční aerobikový kongres

V Mestskej športovej hale v Trnave sa 2. apríla uskutoční podujatie Fitness Day - Aerobik & Body-Mind. Jeho organizátorom je Fitness Balance Trnava. Na kongrese sa môžete zoznámiť so všetkými novinkami v oblasti fitnes, dance aerobiku, step aerobiku, body-mind foriem ako pilates, joga, či ashtanga joga.

18.03. 2011, 00:00

Trnavská tenistka Kupková zbierala body vo Švédsku

Trnavská tenistka Kupková zbierala body vo Švédsku

Tenistka TC Empire Trnava Tamara Kupková sa uplynulý týždeň predstavila na turnaji kategórie ETA do 14 rokov vo švédskom Štokholme.

09.03. 2011, 10:50

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Prvenstvo putuje na Valašsko. Nohejbalový turnaj Vianočný smeč vyhral tím Vsetín B. V Mestskej športovej hale v Trnave skončili druhí Piešťanci, za rieku Moravu putuje aj bronz, ktorý získal Vsetín A.

10.01. 2011, 00:43