VIDEO: Arcibiskup požehnal prácu vinárov

Trnava

VIDEO: Arcibiskup požehnal prácu vinárov

TRNAVA – Ak majú v Mníchove známy Októberfest, Trnava by si tiež zaslúžila podobný festival, počas ktorého by sa podávalo víno. Nemusel by trvať mesiac, stačil by aj týždeň.

Arcibiskupského požehnania vín sa zúčastnili predstavitelia Mesta, Kraja a viacerých inštitúcií. Foto: Gabo Kopúnek

 

Aj takúto predstavu o zviditeľnení vinárov z regiónu má trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Želanie nahlas vyslovil počas desiateho ročníka požehnania mladých vín, ktoré sa na pôde Arcibiskupského úradu v Trnave uskutočnilo v piatok 28. januára.
Podujatie pravidelne organizuje Mesto Trnava, vinári si na svätú pôdu priniesli požehnať 74 vzoriek vína, ktoré umiestnia na čestné miesto vo svojich pivniciach. Aby sa navzájom pochválili, ostatným dali degustovať svoju diela z minuloročnej úrody. Tá bola najviac ovplyvnená nepriaznivým počasím. „Najmä dažde v období kvitnutia a dozrievania, záplavy i ľadovec vo viacerých regiónoch Slovenska napáchali riadnu spúšť,“ poznamenal v hodnotení uplynulého roka Tibor Ruman zo spolku Malokarpatská vínna cesta.

 


Vinársky rok v Trnave pokračuje ďalšou veľkou akciou – súťažnou výstavou vín Víno Tirnavia 2011, ktorej deviaty ročník sa uskutoční 18. a 19. marca v Mestskej športovej hale.
 

31. 01. 2011 17:01

Ďalšie z kategórie Trnava

Jarné upratovanie v Trnave už začalo. Radnica privíta aktivitu ľudí

TRNAVA – Mesto začalo s jarným upratovaním. Po zime vyčistí zeleň, mestské chodníky, cesty aj námestie. Ľuďom z rodinných domov pomôže vyniesť biologický odpad.

10.03. 2011, 11:02

Radšej do útulku ako do hotela

Radšej do útulku ako do hotela

TRNAVA – Po sviatkoch sú psie útulky plné na prasknutie. Nejde iba o živé darčeky, ktoré sa rýchlo zunovali. Takzvaní milovníci zvierat vyhodia psíka na ulicu aj preto, že sa oň nemá kto postarať počas dovolenky.

11.01. 2011, 11:18

Mŕtvy muž, ktorého našli policajti na Prednádraží, je päťdesiatročný Trnavčan

TRNAVA – Mŕtve telo neznámeho muža našli trnavskí mestskí policajti v nedeľu dopoludnia.

07.02. 2011, 12:45

Hľadajú len robotníkov

Hľadajú len robotníkov

TRNAVA – Spoločnosti Samsung Electronics vo Voderadoch a trnavský Peugeot Citroën momentálne ponúkajú asi 500 pracovných miest.

21.01. 2011, 11:45