VIDEO: Najväčší pytón na Slovensku sa dostal medzi deti

Trnava

VIDEO: Najväčší pytón na Slovensku sa dostal medzi deti

TRNAVA - S ťažkosťami ju zvládnu dvaja statní chlapi. Dotýkať sa jej však môže iba jeden. A aj to len potom, ak ju poláska po hlave. Inak by mohla zaútočiť.

Alicu si môže na plecia bez obáv robrať len Rado Kabát. Aj to nesmie byť hladná. Foto: Gabo Kopúnek

 

Väčšinu dňa prespí, ožíva až po západe slnka. Najagilnejšia je, keď začína pociťovať hlad. „Vtedy musím byť obozretný aj ja,“ tvrdí študent trnavskej Strednej odbornej školy poľnohospodárstva a služieb na vidieku Rado Kabát. „Keď príde jej čas, doslova zhltne až tri králiky,“ hovorí o svojej novej priateľke, ktorú z bezpečnostných dôvodov drží pod zámkom. Niežeby sa o ňu bál, no svojimi proporciami budí rešpekt aj pred ostatnými predátormi živočíšnej ríše. Hoci bude mať Alica v máji osem rokov, meria päť metrov a váži až 60 kíl. Je zrejme najväčším pytónom chovaným na Slovensku.

 


„Pred dvomi týždňami som ju kúpil od chovateľa z Trenčína. Na jej rozmery za celkom nízku cenu 125 eur. Toľko stojí len mladý had. Začal ju chovať, keď mala 60 centimetrov. Keďže pracuje ako záchranár a Alica začala mať väčšie nároky na starostlivosť a priestory, radšej ju zveril inému odborníkovi,“ opisuje anabázu plaza do cieľovej stanice – školského terária.
Alica nebude iba ozdobou školy, ale aj dôležitou učebnou pomôckou. Od septembra sa na škole totiž otvára nový študijný odbor zameraný na chov exotických zvierat.
 

02. 02. 2011 10:43

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: Hasičom pomôžu nové čerpadlá

VIDEO: Hasičom pomôžu nové čerpadlá

TRNAVA - Na základe Memoranda o partnerstve a spolupráci medzi Trnavským samosprávnym krajom a Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Trnave sa v utorok uskutočnilo slávnostné odovzdávanie vysokokapacitných samonasávacích čerpadiel.

18.01. 2011, 14:02

Nedostavaný internát Trnavskej univerzity má v rukách ďalší minister

Nedostavaný internát Trnavskej univerzity má v rukách ďalší minister

Trnava – Internát Trnavskej univerzity na Rybníkovej ulici, ktorý mali kolaudovať v roku 2006, nedostavala ani jedna z dvoch predošlých vlád. Stavba dnes vyžaduje ešte dva a pol milióna eur.

21.03. 2011, 19:07

Lákavé teplo domova

TRNAVA – Mesto má záujem získať majetkový podiel v štátnej akciovke Trnavská teplárenská. Fond národného majetku FNM ešte minulý rok navrhol vláde SR predať stopercentný podiel teplárenských spoločností v Trnave, Žiline, Košiciach a vo Zvolene.

06.01. 2011, 11:17

Planý predvolebný sľub

Planý predvolebný sľub

TRNAVA – Od januára mali obyvatelia mesta cestovať autobusmi mestskej hromadnej dopravy (MHD) počas nedieľ a sviatkov zadarmo. Trnavčanom to v rámci predvolebnej kampane sľúbil Vladimír Butko, ak ho zvolia za primátora.

06.01. 2011, 11:24