Do Turecka zobrali aj Bališa

FC Spartak Trnava

Do Turecka zobrali aj Bališa

Spartakovci v utorok odcestovali na sústredenie do Turecka. V prímorskom prostredí pobudnú do piatka 11. februára. Pobyt v krajine polmesiaca využijú na vycibrenie futbalovej vyspelosti mužstva.

Pred odchodom do Turecka vládla v autobuse smerujúcom do Schwechatu dobrá nálada. Na snímke Martin Guldan (vľavo) a Martin Železník. Foto: autor
 

 

„Potrebujeme dať mužstvo dokopy. V prvom jarnom kole proti Slovanu nemôžeme pre tresty a zranenia nastúpiť v najsilnejšom zložení. Potrebujeme zabudovať hráčov na posty, kde si ich predstavujeme. Sústredenie zameriame na hernú stránku a budovanie taktiky, do ktorej chceme dostať nových hráčov,“ uviedol tesne pred odchodom tréner Dušan Radolský.
Trnavčania sa presunuli do Turecka z rakúskeho Schwechatu. Ubytovali sa v hoteli Arcadia v stredisku Belek. Tamojší areál ponúka okrem kvalitných služieb aj širokú škálu športového vyžitia. Vo výprave chýbajú zranení Dohnálek, Wellington, Bulvitis a Bernáth. U posledných dvoch menovaných hrozí operácia, podľa najnovších správ by sa však Bernáth mal zákroku napokon vyhnúť. „Je to dosť veľký počet hráčov. Uvidíme, čo s nimi spravia lekári, ale veľmi ružovo to nevyzerá. Našťastie, Machovec je v poriadku, členok nemal vážne podvrtnutý,“ povedal Radolský.
Do kádra A-mužstva sa premiéro prepracoval Denis Bališ. Syn svojho slávneho otca Igora patrí k oporám dorasteneckého kolektívu. „Bališ je reprezentant do 19 rokov, môže hrať na kraji zálohy i v strede obrane. Pri neúčasti Dohnálka sa uvoľnilo miesto a tak sme dali príležitosť odchovancovi, čo súvisí s našimi plánmi mužstvo postupne omladzovať,“ vysvetlil Radolský.
V kádri figuruje aj Radoslav Ciprys z Malaciek, o ktorého budúcnosti sa rozhodne po sústredení. Z trnavských funkcionárov vycestuje za mužstvom generálny manažér Jozef Valovič. Presný program prípravných zápasov v čase našej uzávierky nebol známy. Platí teda predbežný – 3. februára s rumunskou Victoriou Branešť, 5.2. so srbským gigantom CZ Belehrad a 8.2. s ruským Amkarom Perm.

 

Kto je na sústredení?
Brankári: Raška, Slovenčiak, Székely. Hráči: Gross, Diallo, Machovec, Banovič, Mikinič, Ľ. Hanzel, J. Čarnota, P. Čarnota, Procházka, Železník, Kováč,Bicák, Kaščák, Ciprys, Tomaček, Guldan, Coimbra, Kone, D. Bališ. Tréneri: Radolský, Šuran, Kostolanský, ved. mužstva Moravčík, maséri P. Gogolák, Prelovský, lekár Fridrich
 

02. 02. 2011 14:07

Ďalšie z kategórie FC Spartak Trnava

Spartakovci sa v Turecku stretli aj s Prosinečkim

Spartak neprestáva so skúšaním potenciálnych posíl ani na sústredení v Turecku. V utorkovom prípravnom stretnutí s Lokomotivom Sofia nastúpili v drese Trnavy dvaja českí futbalisti.

09.02. 2011, 13:49

Mladí spartakovci halovými majstrami Slovenska

Mladí spartakovci halovými majstrami Slovenska

Majstri! Majstri! Majstri! Spartak U13 vyhral halové majstrovstvá Slovenska mladších žiakov. Zverenci trénera Pavla Krchnáka dominovali na finálovom turnaji na Myjave a získali primát kráľa zimnej sezóny.

29.01. 2011, 16:35

Romantiku kazili len agresívne opice na pláži

Romantiku kazili len agresívne opice na pláži

V septembri si povedali áno. Na svadobnú cestu však čakali až do konca roka. Oplatilo sa. Marketingový manažér Spartaka Marián Černý s manželkou Martinou strávili tri rozprávkové týždne v exotickom Thajsku.

04.02. 2011, 18:54

Miss Ultras Spartak používa ženské zbrane

Miss Ultras Spartak používa ženské zbrane

Fanúšikovia Spartaka majú svoju kráľovnú krásy. Za Miss Ultras Spartak si zvolili v internetovom hlasovaní Kvetku Pidíkovú. Dvadsaťosemročná blondínka z Dolnej Krupej získala na stránkach fanúšikov Spartaka 280 hlasov.

21.02. 2011, 18:46