Tancovali, potom sa preťahovali

FOTOGALÉRIE

Tancovali, potom sa preťahovali

To bolo ródeo! Kovboji a kovbojky si v špačinskom kultúrnom dome poriadne zaplesali. Róbou večera však neboli elegantné šaty, saká, nohavice a kravaty. Povinnou výbavou na tomto plese sú džínsy, košeľa a klobúk.

Country ples v Špačinciach organizuje Turistický oddiel Špačinskí pekní chlapci a skupina Návrat. Práve títo muzikanti boli jednotkou večera. Ľuďom hrali do tanca známe country songy a, samozrejme, aj hity zo svojho repertoáru. Tých majú momentálne približne 120, vlastné CD však zatiaľ nevydali, i keď, ako povedal Miroslav Uváčik, dávno sa na to chystajú.
Do rytmu všetkým zahrali aj Nitrania Pengagi a vstupy medzi jednotlivými kolami robili aj trenčianski tanečníci z Country tanečného súboru Maryland. Na plese tiež súťažili družstvá najsilnejších chlapov a žien v preťahovaní lanom.
Spomedzi kovbojov všetkých súperov zdolala Country ulička, u žien sa tešili Krásavice. Súboj to však bol poriadny, chlapi i ženy lietali zo strany na stranu a skončili aj na zemi. Vyhrávali tí, čo sa pred preťahovaním vyzuli do bosa.
Miroslav Uváčik vyjadril po polnoci svoje nadšenie z nálady, ktorá na
19. ročníku plesu vládla. Lístky na tradičnú špačinskú zábavu boli viac ako mesiac dopredu vypredané. Nielen v obci, ale v celom regióne je totiž známa jej dobrá povesť. Prišli sa sem zabaviť aj ľudia z okolitých dedín i z Trnavy a stretli sme dokonca aj kovbojov zo Záhoria.
„Jeden ročník tu bolo vyše osemsto ľudí, tancovali vtedy všade, aj na balkónoch,“ povedal Miroslav Uváčik. Štýl country je podľa neho životnou filozofiou. „Podobnú akciu usporadúvame aj v lete v spolupráci s obecným úradom. Je to taký minifestival v parku, Špačinská country pohodička,“ povedal ďalej líder skupiny Návrat, ktorá budúci rok oslávi dvadsiate výročie svojho vzniku.
Na záver vyslovil prianie, aby country akcie v Špačinciach prežili a vždy boli plné ľudí, ktorí síce nepatria do slovenskej Smotánky, no zabávať sa vedia od srdca.

Foto: Michal Hlavatovič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie FOTOGALÉRIE