Plavkyne Tomanová a Púchla zažiarili

Plávanie

Plavkyne Tomanová a Púchla zažiarili

Na medzinárodných plaveckých pretekoch Brnenský tučňáček, určených pre najmladších žiakov, sa predstavilo aj desať plavcov STU Trnava.

Barbora Tomanová má vďaka dobrým výkon úsmev na tvári. Foto: Rastislav Hlavatý

Najúspešnejšia bola Barbora Tomanová, ktorá si vyplávala dve zlaté a jednu striebornú medailu. Druhý najlepší výsledok vybojovala Alexandra Rakayová, ktorá skončila dvakrát šiesta. K tomu pridala ďalšie dve umiestnenia v druhej a tretej desiatke výsledkovej listiny. STU Trnava odcestovala do Brna v tomto zložení: Tomáš Niedl, Peter Gabalec, Matúš Uhlík, Patrícia Boboková, Andrej Genčúr, Michal Botka, Rudolf Parízek, Šimon Páleník.
Monika Púchla sa stala najlepšou slovenskou juniorkou. Na odovzdávaní cien ju sprevádzal tréner Rastislav Hlavatý. Foto: archív STU Trnava
Trnavské plávanie sa zviditeľnilo aj na oceňovaní Plavec roka 2010. Kategóriu junioriek vyhrala Monika Púchla, a to najmä vďaka svojmu 30. miestu na 200 metrov polohové preteky, ktoré dosiahla na majstrovstvách Európy vo Fínsku. Okrem toho sa stala šesťnásobnou majsterkou Slovenska medzi juniorkami, a raz triumfovala na M SR aj medzi seniorkami. Zároveň bodovala aj na rôznych medzinárodných pretekoch. Vďaka týmto výsledkom sa tak po troch rokoch opäť plavec STU dostal do finálneho hodnotenia Slovenskej plaveckej federácie.

03. 02. 2011 15:44

Ďalšie z kategórie Plávanie

Púchly láme plavecké rekordy, Klátik štvrtý v Taliansku

Púchly láme plavecké rekordy, Klátik štvrtý v Taliansku

Opäť dosiahli skvelé výsledky. Trnavské plavecké nádeje sa prezentovali vo veľkom štýle v Českej republike i na Apeninskom polostrove. Počas víkendu získali štyri zlaté medaily a ďalších jedenásť pódiových umiestnení.

22.02. 2011, 20:31

Športová dynastia Púchlych

Športová dynastia Púchlych

Športovejšie založenú rodinu v Trnave asi ťažko nájdete. Od najstaršieho po najmladšieho člena famílie Púchlych sú všetci milovníci pohybu. Aktívni, alebo bývalí, duchom však stále v súťažnom zápolení.

10.01. 2011, 00:28

VIDEO: Na Veľkej cene Trnavy padali aj plavecké rekordy

VIDEO: Na Veľkej cene Trnavy padali aj plavecké rekordy

Uplynulý víkend sa v plavárni STU Trnava konal už 37. ročník medzinárodných pretekov Veľká cena Trnavy. Aj tento rok sa na podujatí predstavilo niekoľko stoviek plavcov.

16.03. 2011, 13:55

Trnavskí plavci Púchly a Klátik priniesli z Berlína zlato

Trnavskí plavci Púchly a Klátik priniesli z Berlína zlato

Pokorili metropolu Nemecka. Trnavskí plavci skvele reprezentovali slovenský Rím na medzinárodných pretekoch v Berlíne. Tomáš Púchly a Juraj Klátik priniesli domov zlaté medaily.

09.03. 2011, 00:00