VIDEO: Bezdomovec zabil dôchodkyňu

Trnava

VIDEO: Bezdomovec zabil dôchodkyňu

TRNAVA / JABLONICA – Najskôr vraždil, potom si užíval. Miestny štyridsaťročný bezdomovec minulý piatok večer lúpežne prepadol osamelú ženu v jej dome.

Bezvládne telo ženy našli jej príbuzní. FOTO: KRPZ TRNAVA

 

Prišiel za ňou s tým, že jej v zadnej časti dvora horí kôlňa. Kým osemdesiatdvaročná žena šla preveriť, či naozaj horí, vtrhol jej do domu. Najskôr prehľadal kuchyňu a potom obývačku. Medzitým sa však dôchodkyňa vrátila a pristihla muža, ako niečo hľadá. „Zaútočil na ňu poriskom zo sekery, ktoré si priniesol so sebou. Sedemkrát ju udrel do hlavy,“ povedala hovorkyňa Krajskej polície v Trnave Martina Kredatusová. Žena spadla na kolená, bezdomovec ju udieral, až kým neklesla bezvládna na podlahu. Potom zo skrine vzal štyristo eur a z domu odišiel. Až v utorok našli jej telo rodinní príslušníci. Predtým sa s ňou snažili niekoľkokrát telefonicky spojiť, ale bezvýsledne. Polícia pri prvotnej obhliadke miesta činu nezistila cudzie zavinenie. Až lekár po obhliadke konštatoval, že ženu niekto zavraždil. „Dôkazy nasvedčovali, že šlo o nešťastnú udalosť. Vyzeralo to, akoby pani spadla na zem alebo náhle zomrela,“ povedal riaditeľ KRPZ v Trnave Imrich Puha. Na mieste činu dokonca zostali aj predmety zo zlata. Policajti našli porisko od sekery, ale neboli na ňom žiadne stopy krvi.

 


Medzitým muž utrácal peniaze, ktoré ulúpil. Prespal v miestnom hoteli, popíjal v krčmách a hral automaty. Keď ho polícia vypočúvala, uviedol niekoľko verzií. „Z toho vyplynulo, že klame. Nakoniec na mieste činu pri vypočúvaní ukázal, ako sa celá udalosť stala,“ uviedol kriminalista Ján Brhel.
Bezdomovcovi, ktorý doteraz prespával v opustenom kaštieli v obci, hrozí trest za mrežami na desať až pätnásť rokov. V súčasnosti už je stíhaný pre majetkovú trestnú činnosť.
 

04. 02. 2011 11:42

Ďalšie z kategórie Trnava

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

TRNAVA – Manželia nevedeli čo so smeťami, tak ich zbavili kúsok za mestom. Mestskí policajti ich pristihli priamo pri čine. Teraz im v správnom konaní hrozí až primátorská pokuta.

09.03. 2011, 12:09

Zubná pohotovosť stále neistá

Zubná pohotovosť stále neistá

TRNAVA – Fakultná nemocnica v Trnave (FN) odstúpila od memoranda, v ktorom sa dohodla s ministerstvom zdravotníctva a samosprávnym krajom na zriadení zubnej pohotovosti. Jej zriaďovateľom sa nestane.

22.01. 2011, 09:46

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

TRNAVA - Bývalý Káčerov majer už takmer celý opravili. V marci sa sem presťahuje krajský pamiatkový úrad. Ten chce inšpirovať vlastníkov historických budov, aby ich rovnako ako oni, obnovili a dali im podobu, akú mali v dobe svojho vzniku.

07.01. 2011, 12:37

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

TRNAVA - Za účastí zástupcov politického, spoločenského a kultúrneho života, vzdelávacích organizácií, cirkví, samospráv i branných zložiek sa na trnavskej radnici každoročne uskutočňuje novoročná recepcia.

14.01. 2011, 11:49