Prasiatko, teš sa! Dlho si už nepožiješ

Región

ŠPAČINCE – A je tu zabíjačková sezóna! Na tradičnú obecnú zakáľačku spojenú s prípravou a ochutnávkou špecialít sa môžu tešiť Špačinčania už túto sobotu 5. februára.

Žiť v obci to bude od rána, okolo štvrtej popoludní môžu prísť fajnšmekri do miestneho kultúrneho domu ochutnať čerstvé zabíjačkové dobroty. No tradičná zabíjačka nie je len o práci, ale aj o zábave. Atmosféru v Špačinciach počas celej zabíjačky zoberie do svojich rúk súbor Špačinčanka a heligónkar Štefan Bašovský.

04. 02. 2011 14:27

Ďalšie z kategórie Región

UFO videli padať aj ďalší obyvatelia regiónu

UFO videli padať aj ďalší obyvatelia regiónu

DOLNÝ LOPAŠOV –Neznámy žiariaci objekt ostáva naďalej záhadou. Údajný meteor spadol pri Hlohovci predminulú sobotu večer. Žltožeravú guľu pozorovali v tom čase okrem Koplotoviec aj v Dolnom Lopašove. Guľovitý predmet s priemerom asi pätnásť centimetrov ťahal za sebou svetelný chvost a vraj bol podobný tomu, čo majú kométy.

09.03. 2011, 07:25

Osobná doprava po 125 rokoch zrušená

Osobná doprava po 125 rokoch zrušená

SILADICE – Z Leopoldova do Serede a späť sa už vlakom nedostanete. Od polovice decembra je osobná doprava na trati zrušená. Železničiari aj cestujúci si myslia, že je to škoda.

21.01. 2011, 14:05

Mladí sa vzbúrili

RATKOVCE – Takmer osemnásť rokov starostoval v Ratkovciach Viliam Sobota. Obyvatelia, ktorých nie je viac ako tristo, si tento rok za starostu zvolili 26-ročného Martina Červenku, ktorý je zároveň najmladším starostom na Slovensku.

23.12. 2010, 11:02

Zostali na suchu

LEOPOLDOV – Za vodu riadne platia, ale umývať sa ani piť ju nemôžu. Už týždeň sú obyvatelia bytovky na Prechodnom odpojení od dodávok vody. Vodári prikročili k tomuto kroku po tom, čo dlhy neplatičov neúmerne narástli. Tí sú v bytovke traja, ale voda teraz netečie nikomu, majú totiž len jeden uzáver. Ľudia sú zúfalí, nevedia, čo bude a obávajú sa, že vianočné sviatky strávia na suchu.

26.12. 2010, 08:45