V Bukovej sa musia uskromniť, novorodencov oslávia až o rok

Región

V Bukovej sa musia uskromniť, novorodencov oslávia až o rok

BUKOVÁ – Niektorým obciam finančná situácia umožňuje príspevky pri narodení dieťaťa zvyšovať, v iných musia pre prázdne obecné pokladnice udelenie príspevkov odkladať.

Ilustračné foto: Janka Pekarovičová

Z toho dôvodu aj deti, ktoré sa v Bukovej narodili v minulom roku, privíta obec oficiálne až na konci roku 2011 alebo na začiatku 2012. Poslancov o tom informoval na zasadnutí obecného zastupiteľstva starosta Ľuboš Herceg.  Rovnakým bodom sa v rámci rokovania v tomto roku zaoberali aj poslanci v Križovanoch nad Dudváhom. Príspevok pre rodičov pri narodení dieťaťa tu zvýšili zo sto na stopäťdesiat eur. Viac chce dať rodičom aj starosta Majcichova Tibor Marek. Zastupiteľstvo sa zvyšovaním príspevku bude zaoberať na marcovom zasadnutí.

04. 02. 2011 14:40

Ďalšie z kategórie Región

Na povoz vyzbierali v šenku

Na povoz vyzbierali v šenku

MAJCICHOV – Mikuláš, čert a anjel si po vystúpení z koča chlipli z fľaše, ktorú im podal krčmár. Hlboký nádych, výdych. A ide sa za deťmi!

26.12. 2010, 09:23

Kaštieľsky pes v Dolnej Krupej trpí v hrozných podmienkach a čaká na smrť

Kaštieľsky pes v Dolnej Krupej trpí v hrozných podmienkach a čaká na smrť

DOLNÁ KRUPÁ – Vychudnutý pes na reťazi pri vstupe do miestneho kaštieľa a parku prežíva v katastrofálnych podmienkach. Riaditeľka kaštieľa Edita Bugalová vidí jediné riešenie, psa utratiť.

18.03. 2011, 11:16

Volebná výmena pohlaví

V starostovskom kresle šiestich obcí Trnavského okresu už čoskoro vystriedajú mužov ženy. V Križovanoch nad Dudváhom si ľudia za starostku zvolili Svetlanu Masarykovú, v Suchej nad Parnou Danielu Balážovú.

23.12. 2010, 11:11

Spoločnými silami

BOHDANOVCE – Starosta obce nechce v novom roku sklamať svojich voličov, chce predovšetkým vychádzať v ústrety obyvateľom a hľadať kompromisy.

06.01. 2011, 21:47