VIDEO: So zákernou chorobou bojujú aj pohybovou aktivitou

Trnava

VIDEO: So zákernou chorobou bojujú aj pohybovou aktivitou

TRNAVA – Do Kamenného mlyna a späť. V rámci Svetového dňa boja proti rakovine už po druhýkrát zorganizovala trnavská pobočka Ligy proti rakovine turistický pochod pre svojich členov a širokú verejnosť do prímestskej rekreačnej zóny.

Pochodom do Kamenného mlyna sa už po druhý raz rozhodla čeliť zákernej chorobe tridsiatka žien a mužov. Foto: Gabo Kopúnek 

 

V piatok 4. februára sa na Trojičnom námestí stretol približne rovnaký počet žien a mužov ako vlani. „Minulý rok sa na pochode zúčastnila tridsiatka ľudí, verím, že dnes nás bude viac,“ poznamenala predsedníčka trnavskej pobočky Mária Valentová. „Vždy to ale závisí od aktuálneho zdravotného stavu našich členiek.“ Tých má trnavská pobočka v súčasnosti do štyridsať, sú v nej združené ženy po operácii prsníka. „Pokiaľ príde žena s iným onkologickým ochorením a chce sa zapojiť do našich aktivít, nebránime sa tomu,“ dodala Mária Valentová.

 


Členom Ligy proti rakovine môže byť ktokoľvek, ale v Trnave je to viac-menej o klubovej činnosti. Síce sa ženy aktívne zúčastňujú na aktivitách stavovskej organizácie, pre nich je najdôležitejšou náplňou pomáhať onkologickým pacientkam. „Tých žije v krajskom meste viacero, rady ich v našom klube privítame. V Novinkách z radnice je síce oznam, že naša pobočka má nové priestory na Študentskej ulici, no ide o tlačovú chybu. Na tejto adrese sídli Liga proti reumatizmu. Nás nájdu na Sibírskej ulici,“ spresnila Mária Valentová.
 

04. 02. 2011 17:14

Ďalšie z kategórie Trnava

Najdrahší ostal výrobcovi

Najdrahší ostal výrobcovi

TRNAVA – O najdrahší drevený betlehem na predajnej výstave v Spolku sv. Vojtecha mali záujem kňazi z rôznych farností. Nekúpil ho však nakoniec nikto.

28.12. 2010, 16:47

VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

Na Strednej odbornej škole polytechnickej v Trnave to v utorok medzi trinástimi chlapcami riadne zaiskrilo. Nemajte strach, nešlo o žiadnu bitku, to si len študenti zmerali sily v zručnosti pri zváraní.

09.02. 2011, 11:48

VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

VIDEO: Najchutnejší trnafský oškvarek bol z ukradnutej svine

TRNAVA – Ďalší z fašiangových víkendov v meste oživilo podujatie organizované Trnavským dvorom. Po januárových majstrovstvách vo varení gulášu si v sobotu aktéri zmerali sily vo vytápaní slaniny.

20.02. 2011, 13:29

Straky neveštia nič dobré!

TRNAVA – Šofér jednej z liniek Mestskej hromadnej dopravy (MHD) zobral spravodlivosť do vlastných rúk. Aby zachránil peňaženku bezradnej dôchodkyne pred krádežou, odstavil autobus a vybehol jej na pomoc.

26.12. 2010, 08:38