Mladí sa vzbúrili

Región

RATKOVCE – Takmer osemnásť rokov starostoval v Ratkovciach Viliam Sobota. Obyvatelia, ktorých nie je viac ako tristo, si tento rok za starostu zvolili 26-ročného Martina Červenku, ktorý je zároveň najmladším starostom na Slovensku.

„Bohužiaľ. Mladí sa proti mne vzbúrili. Ešte jedno volebné obdobie mi chýbalo. Chcel som dorobiť chodníky, dom smútku, obecný úrad. Mal som plán, toto som nečakal. Neviem, čo budem robiť, asi budem nezamestnaný ako Cigáni. Neviem, či to Červenka zvládne. Bol nezamestnaný a myslí si, že je to tu jednoduché a že sa tu prepiera veľa peňazí. Ale na to nech zabudne, pretože sme druhá najmenšia obec v Hlohovskom okrese. Je inžinier, čudujem sa, prečo radšej nešiel loviť v iných vodách. Ja som presvedčený, že obec sa napokon bude musieť zlúčiť s inou obcou, aby prežila,“ vyjadril sa Viliam Sobota.  

23. 12. 2010 11:02

Ďalšie z kategórie Región

Nebezpečné psy pohrýzli v obci ďalších ľudí

MAJCICHOV – Za posledný mesiac napadli v obci dvoch ľudí psi nezodpovedných majiteľov, ktorí zvieratá na svojom na pozemku dostatočne nezabezpečili. Obec ale majiteľom pokutu neuloží.

25.01. 2011, 17:00

Ulica plná nešťastia

Ulica plná nešťastia

VRBOVÉ – Niekoľko tragédií, ktoré sa odohrali krátko po sebe na hlavnej ceste, si Vrbovčania nevedia vysvetliť. Minulý pondelok tu zomrel smetiar, niekoľko týždňov predtým takmer o život prišla dôchodkyňa. Zachytilo ju auto na prechode pre chodcov.

28.12. 2010, 17:54

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

SILADICE – Jeden zemnicový dom z doby laténskej sa podarilo odkryť hlohovským archeológom. Tí práve robia výskum v katastri obce.

02.03. 2011, 11:15

Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

Obec sa ponorila do smútku, s obeťami sa prišiel rozlúčiť aj biskup

DUBOVANY – Celá obec sa v deň pohrebu dvanásťročnej Simonky a rovnako starej Alicky ponorila do hlbokého smútku. Kamarátky tragicky zahynuli minulú stredu keď sa vracali zo školy, pod kolesami auta. Narazil do nich mladý vodič. Biele rakvičky s telami dievčat odniesli k hrobom otcovia.

25.01. 2011, 18:21