Talentovaný Peko v Budapešti vybojoval bronz

Ostatné športy

Talentovaný Peko v Budapešti vybojoval bronz

Maďarský stolnotenisový klub BVSC Budapešť organizoval už 16. ročník medzinárodného turnaja Memoriálu Jánosa Molnára, na ktorý pricestovali mladí stolní tenisti z trinástich krajín Európy a Ázie. Trnavu reprezentoval v kategórii chlapcov do 11 rokov člen KST Viktória Trnava Štefan Peko.

Zľava strieborný Švéd Vilmer Georgsson, zlatý Rumun Rarez Sipos, bronzoví Belgičan Jerome Pirard a Trnavčan Štefan Peko. Foto: Ivan Peko

 

V konkurencii 44 hráčov si počínal veľmi dobre, keď si štyrmi víťazstvami v skupine proti súperom z Francúzska, Moldavska a Maďarska zabezpečil z výhodnej pozície postup do hlavnej súťaže. Tam si postupne poradil s Belgičanom Commeliau 3:2 a Košičanom Zelinkom 3:1. V semifinále bol nad jeho sily Švéd Georgosson, ktorý mal neskôr na celkového víťaza Rumuna Siposa päť matchballov. „Bronz z medzinárodného podujatia, s tak dlhou tradíciou akú má tento memoriál, je skvelým úspechom Štefana Peka a práce s mládežou v našom klube. Počas aktuálnej sezóny čakajú našich mladých hráčov ešte zahraničné turnaje v rakúskom Linzi, rumunskej Bistrite, Prahe a Záhrebe. Verím, že sa nájde dostatok finančných prostriedkov, aby naši zverenci mohli vycestovať a naďalej šíriť dobré meno klubu a mesta Trnava. Minuloročný zisk titulu majstra SR družstiev dorasteniek, dve víťazstvá Tatiany Kukuľkovej a finálová účasť Štefana Peka na turnajoch Slovenského pohára mládeže v aktuálnej sezóne sú odrazom svedomitej práce a tréningového úsilia, ktoré by bolo škoda premrhať. Preto musíme urobiť všetko preto, aby podmienky pre rozvoj našich mladých stolných tenistov boli čo najlepšie,“ zhodnotil tréner KST Viktória Ivan Peko.

ipek

05. 02. 2011 13:19

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Odvetnú časť začali stolnotenistky prehrou s Topoľčanmi

Ženy stolnotenisového klubu Viktórie Trnava nastúpili na domácej pôde proti suverénnemu lídrovi tabuľky z Topoľčian so značným hendikepom – bez prvej hráčky družstva, zranenej Martiny Adámekovej.

13.03. 2011, 12:42

Ponaháňajú medaily

V areáli TC Empire Trnava sa v termíne 15. - 18. januára uskutočnia na troch taraflexových kurtoch halové Majstrovstvá Slovenska starších žiakov.

11.01. 2011, 13:13

V KHL napätie do posledného kola

V KHL napätie do posledného kola

Predposledný hrací víkend majú za sebou hokejbalisti KHL. Na čele tabuľky sú Rangers, len o skóre pred Atlantou.

23.01. 2011, 20:13

Najstaršie aerobikové štúdio v Trnave oslavuje

Aerobik štúdio No.1 organizuje pri príležitosti svojich 15. narodenín tradičné podujatie Športom proti drogám.

31.01. 2011, 13:38