S. Jarábek: Dôležité je, aby si z nás niekto nerobil srandu

Futsal

S. Jarábek: Dôležité je, aby si z nás niekto nerobil srandu

Živia myšlienku olympionizmu. V Mestskej športovej hale v Trnave sa na pozvanie Trnavského olympijského klubu (TOK) stretlo sedem tímov, aby si zahrali futsalový turnaj O pohár predsedu TOK. Triumf napokon zostal doma, keď mančaft organizátora zdolal vo finále celok Právnikov 2:0.

Stanislav Jarábek je stále vynikajúci futbalista. Spoznali to i ženy Skloplastu. Foto: Michal Hlavatovič

 

 V mužstve TOK sa zišlo viacero osobností. Medzi nimi kapitán majstrovskej Trnavy Stanislav Jarábek. „Riadime sa tým, že nie je dôležité za každú cenu vyhrať, ale aby si z nás niekto nerobil srandu,“ povedal ešte pred výkopom s humorom jemu vlastným Šabla Jarábek, ktorý bol zároveň jediným olympionikom spomedzi účastníkov turnaja. „Dostať sa na olympiádu, to je výsledok snaženia, majstrovstva športovca a v neposlednom rade česť reprezentovať krajinu. Zážitky pretrvávajú naveky,“ dodal.

Za tím Matice slovenskej nastúpil ďalší legendárny spartakovec Jozef Štibrányi. „Trochu mám unavené nohy po lyžovačke,“ hľadal s úsmevom dôvody prvej prehry na turnaji Vasil, ktorý tentoraz posilnil tím Matice slovenskej. „Chlapcom sa pred rokom nedarilo, nuž ma kúpili za 500 eur,“ smial sa Štibrányi.

Turnaj sa niesol v priateľskej atmosfére, dianie na palubovke oživilo družstvo žien trnavského Skloplastu. Anton Javorka, riaditeľ akcie, po skončení podujatia priblížil ďalšie plány olympijského klubu. „Pripravujeme vedomostnú súťaž pre žiakov základných škôl, ktorú zameriame na blížiacu sa olympiádu v Londýne. Čakajú nás olympijské festivaly detí a mládeže. Minulý rok skončil Trnavský samosprávny kraj v hodnotení krajov na treťom mieste.“

 

Rozhodujúce zápasy turnaja: O 3. miesto: Demišport – Mesto Trnava 3:2, finále: Právnici – Trnavský olympijský klub 0:2

Tabuľka: 1. Trnavský olympijský klub, 2. Právnici, 3. Demišport, 4. Mesto Trnava, 5. Matica Slovenská, 6. Trnavský samosprávny kraj, 7. Skloplast Trnava – ženy

Individuálne ocenenia: Naj brankár: Ľubomír Hjadlovský (Matica Slovenská). Naj strelec: Milan Šulko (Mesto Trnava). Naj hráč: Andrej Filip (TOK)

05. 02. 2011 16:24

Ďalšie z kategórie Futsal

V širšej nominácii Repa a Krivočenko

Slovenskú futsalovú reprezentáciu čaká 24. – 7. februára kvalifikácia na ME, ktoré sa budú konať v Chorvátsku.

28.01. 2011, 21:54

Olympic šokujúco prehral, Družbané zvyšujú náskok

Okresná futsalová liga zaznamenala ďalšie veľké prekvapenie. Favorizované družstvo Olympic Trnava opäť zakoplo, zatiaľ čo ich hlavný konkurent v boji o titul FC Družbané nezaváhal. Z tretej priečky sa čoraz viac približuje stále lepšia Benfica.

06.02. 2011, 22:30

Chytať bude Repa

Futsalová reprezentácia Slovenska sa dnes 21. januára predstaví v prípravnom medzištátnom zápase v Mestskej športovej hale v Trnave. O 19.30 h nastúpi proti výberu Slovinska.

21.01. 2011, 11:27

Zlyhali sme po psychickej stránke

Zlyhali sme po psychickej stránke

Futsalová Mima si výrazne skomplikovala predsezónne ambície. Snaha bojovať o majstrovský titul sa rozpadá, ale nie je beznádejná.

12.01. 2011, 09:57