Farebná a veselá voľba

Región

Farebná a veselá voľba

JASLOVSKÉ BOHUNICE – Svojho kandidáta si prišli členovia Folklórneho súboru Blavanka zvoliť spoločne, odetí v krojoch. Popoludní ich totiž čakalo vystúpenie na vianočných trhoch v Bratislave.

Členovia FS Blavanka sa postarali o volebnú kuriozitu. Volili spoločne a v krojoch. Foto: Darina Kvetanová

 

„Spojili sme príjemné s užitočným a dohodli, že občiansku povinnosť si spríjemníme,“ prezradili nám o druhej popoludní. Pred poštou najskôr odspievali niekoľko piesní zo svojho repertoáru, a potom už pristúpili k volebnej urne. „Spoločné volenie nie je tradíciou, no možno sa ňou teraz stane,“ dodávali súboristi.
 

23. 12. 2010 11:09

Ďalšie z kategórie Región

Dane nezvýšia

DRAHOVCE – Problém s túlavými psami chceli v obci vyriešiť zvýšením poplatku za psa na 4 eurá. Týmito peniazmi by vykryli náklady spojené s odchytom opustených psov ohrozujúcich obyvateľov. Poslanci návrh nakoniec neschválili.

26.12. 2010, 09:19

Trénera zatiaľ nezložili, trúfajú si byť majstrami

Trénera zatiaľ nezložili, trúfajú si byť majstrami

ČERVENÍK – Silou rúk vyhrávajú všetky súťaže. Červenícki armwrestleri majú trofeje zo svetových aj domácich súťaží. Najväčším favoritom je v súčasnosti pätnásťročná deviatačka Lenka Karabová.

11.03. 2011, 09:08

Maskovaní tanečníci to cez víkend roztočia v Zelenči

ZELENEČ – V plesovej sezóne majú miesto na zábavu vyhradené aj deti.

04.02. 2011, 14:22

Prasiatko, teš sa! Dlho si už nepožiješ

ŠPAČINCE – A je tu zabíjačková sezóna! Na tradičnú obecnú zakáľačku spojenú s prípravou a ochutnávkou špecialít sa môžu tešiť Špačinčania už túto sobotu 5. februára.

04.02. 2011, 14:27