Nové sídlo mať nebudú, staré rekonštruovať nemôžu

Trnava

Nové sídlo mať nebudú, staré rekonštruovať nemôžu

TRNAVA – Hasiči musia zostať v starej budove. Päťdesiatročná hasičská stanica na Rybníkovej ulici už súčasným požiadavkám záchranárov nevyhovuje. Pôvodne mali postaviť novú modernú budovu, ale na tú nie sú teraz peniaze.

Hasiči majú množstvo modernej techniky, v starej stanici ju už nemajú kde garážovať. Potrebovali by novú. FOTO: ras 

Nadstavať ale objekt, kde sídlia, nemôžu. Nachádza sa totiž v ochrannom pásme mestskej pamiatkovej zóny. Navyše, pri výjazde k zásahu im bránia v rýchlom odchode kolóny áut. V zápchach nemajú kam vodiči uhnúť. Hasiči by uvítali lepšiu lokalitu pre svoju prácu.
„Chceli by sme pre našich príslušníkov dôstojnejšie miesto. V podstate potrebujeme akýsi garážový byt,“ hovorí riaditeľ Hasičského a záchranného zboru v Trnave Vladimír Mrva. O novej hasičskej stanici sa hovorilo už dlho, peniaze však nakoniec rezort vnútra presunul na výstavbu diaľnic. Pracovné podmienky záchranárov tak zostanú na súčasnej, podľa riaditeľa Mrvu nie veľmi dobrej úrovni.
Hasiči boli odhodlaní pustiť sa do rekonštrukcie pôvodnej budovy na Rybníkovej ulici. Chceli ju nadstaviť a v areáli dobudovať niekoľko garáží. Plány však zmarili pamiatkári. „Stavby v tejto lokalite nesmú prevýšiť hradby a ani zacláňať výhľadu na komplex cirkevných budov. V rámci areálu môžu byť len také stavby, ktoré nie je vidno z ulice,“ vysvetľuje stanovisko Krajského pamiatkového úradu v Trnave Veronika Kšiňanová.
Hasiči za posledné roky doplnili zásahovú techniku o množstvo nových kusov, ktoré je problém garážovať pre nedostatok priestorov. Hasičskú stanicu tak v blízkej dobe čaká len výmena starých okien a prípadné zateplenie celej budovu.
 

07. 02. 2011 16:14

Ďalšie z kategórie Trnava

Pozor na vykrádačov áut

TRNAVA – Zlodeji si v noci zo stredy na štvrtok zobrali na mušku dve autá na Spartakovskej a Hlbokej ulici. Vlámali sa do nich a majiteľom odcudzili elektroniku.

23.12. 2010, 09:16

Komfortnejšie cestovanie v Trnave

Komfortnejšie cestovanie v Trnave

TRNAVA – Spoločnosti SAD Trnava sa podarilo za niekoľko rokov vymeniť celý vozový park. Na jar bude verejnosti slúžiť ďalších 19 nových plynových autobusov.

13.01. 2011, 09:50

VIDEO: Arcibiskup požehnal prácu vinárov

VIDEO: Arcibiskup požehnal prácu vinárov

TRNAVA – Ak majú v Mníchove známy Októberfest, Trnava by si tiež zaslúžila podobný festival, počas ktorého by sa podávalo víno. Nemusel by trvať mesiac, stačil by aj týždeň.

31.01. 2011, 17:01

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

Mesto je nútené škrtať svoje investičné zámery

TRNAVA – Výstavba celého severného obchvatu mesta by sa mala skončiť v marci budúceho roka. Už dnes však trnavská radnica stojí pred problémom, ktorý musí dovtedy vyriešiť – vybudovať cestu do Národného streleckého areálu v Štrkoch.

21.03. 2011, 12:12