Futbalová chuťovka! Čilské finále v stredu na ČT4

Futbal

Futbalová chuťovka! Čilské finále v stredu na ČT4

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť na skutočný bonbónik. Česká televízia odvysiela unikátny záznam legendárneho finále futbalových Majstrovstiev sveta v Čile z roku 1962. Duel Českloslovensko – Brazília 1:3 si môžu športoví priaznivci pozrieť v stredu 9. februára o 20.15 na ČT4.

Jozef Štibrányi futbal môže stále vyučovať. Foto: Michal Hlavatovič

 

Záznam zaradia pri príležitosti osláv osemdesiatin legendárneho Josefa Masopusta a piateho výročia štartu športového kanála Českej televízie.
Finálový duel sa v roku 1962 nevysielal v našej krajine naživo. „Z finančných dôvodov nebolo vtedy možné priame obrazové spojenie s Južnou Amerikou. Zápas teda mohli majitelia televízorov sledovať so zhruba týždenním oneskorením,“ píše sa na oficiálnej webstránke Českej televízie. „Atmosféru finálového stretnutia vhodne dopĺňa a umocňuje živá rozhlasová reportáž Karola Malinu,“ pokračuje upútavka.
V tíme, ktorý písal zlaté písmo československého futbalu boli aj Jozef Adamec a Jozef Štibrányi. Do finále síce nezasiahli, výraznou mierou sa však podieľali na postupe zo skupiny. Vasilov legendárny gól do siete Španielov azda ani netreba pripomínať.

07. 02. 2011 17:29

Ďalšie z kategórie Futbal

Spomienka na kapitána reprezentácie

Spomienka na kapitána reprezentácie

Na priateľa nezabudli. Druhý ročník Memoriálu Igora Lančariča vyhral tím Starých pánov Barbakanu. Na palubovke Mestskej športovej haly v Trnave nestratili ostrieľaní borci ani bod. Výsledky však neboli prvoradé, vyhrala spomienka na kamaráta.

14.01. 2011, 17:06

V takú tradíciu ani nedúfali

V takú tradíciu ani nedúfali

Už po trinástykrát sa zišli priatelia, kolegovia a fanúšikovia futbalu na Memoriáli Petra Kubinu. V Mestskej športovej hale v Trnave sa zišlo šesť mužstiev, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín.

22.01. 2011, 20:52

Tréner Weiss chce odohrať prípravný zápas s Dánskom v Trnave

Slovenská futbalová reprezentácia by mala v marci odohrať ďalší priateľský medzištátny zápas. Tento raz by jej súperom malo byť Dánsko.

19.02. 2011, 15:26

VIDEO: Hanba! Divák po zápase vykričal hráčom, čo si o nich myslí

VIDEO: Hanba! Divák po zápase vykričal hráčom, čo si o nich myslí

HRNČIAROVCE – Futbalistom Hrnčiaroviec nad Parnou vstup do jarnej časti poriadne zhorkol. Nielenže prehrali s Leopoldov, ale pri odchode do kabín ich ešte aj jeden z divákov počastoval „vybranými“ slovami.

17.03. 2011, 00:00