VIDEO: Z arcibezáka zrejme frontman nebude

Trnava

VIDEO: Z arcibezáka zrejme frontman nebude

TRNAVA - Trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka sme uplynulý víkend videli inak, ako sme zvyknutí. V Katedrále sv. Jána Krstiteľa ukázal to, čomu sa venoval v detstve.

Trnavský arcibiskup si zaspieval s folkovou skupinou Metelica. Foto: Roman Remenár

 

Na športovo oblečeného spievajúceho arcibiskupa sa prišli pozrieť stovky ľudí. Zanôtil si s folkovou skupinou Metelica. K hudbe má jeho rodina veľmi blízko. Jeho brat je profesionálny hudobník. A aj arcibiskup vyštudoval v ľudovej škole umenia odbor gitara. „Hudbu stále milujem. V celej jej šírke, od vážnej až po najmodernejšiu. Je proste krásna,“ poznamenal po koncerte trnavský arcibiskup Róbert Bezák. „Sú dni, keď sa zatvorím na úrade do izby a pustím si aj niečo tvrdšie. Milujem Pink Floyd, pri ktorom som vyrastal. Niekedy si to aj vypeckujem, našťastie som v takej veľkej budove, že to už nikomu neprekáža,“ dodal.
Arcibiskup Bezák si rád zaspieva pri pohári vína. Podľa jeho slov víno otvára nielen myseľ, ale i srdce. Do Katedrály chce pozvať i ďalšie kapely. Chrám podľa neho potrebuje aj niečo nové a trocha zmeny. Inšpiroval ho k tomu rockový spevák Sting.
Roman Remenár
 

 

 

08. 02. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Trnava

Na ministra Galka vytiahli v archíve jeho vlastný spis

Na ministra Galka vytiahli v archíve jeho vlastný spis

Piatková návšteva vojenského archívu oživila v ministrovi spomienky na mladosť. Zamestnanci na neho vytiahli jeho spis o absolvovaní základnej vojenskej služby.

19.03. 2011, 10:25

Ambiciózny program naplní

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

23.12. 2010, 09:46

So zbraňou v ruke v herni ulúpil 157 eur

So zbraňou v ruke v herni ulúpil 157 eur

TRNAVA – So zbraňou v ruke prepadol v pondelok neznámy páchateľ herňu na Ulici Andreja Žarnova.

09.03. 2011, 11:35

Synagógu uzavreli, padá

Synagógu uzavreli, padá

TRNAVA – Celý objekt židovskej synagógy je pár týždňov zatvorený. Najprv zakázali pre zlú statiku vstup návštevníkom na prvé poschodie. Teraz synagógu zamkli úplne. Správca nemá peniaze na jej vykurovanie. O prácu prišla aj dozorkyňa.

23.12. 2010, 09:18