Volebná výmena pohlaví

Región

V starostovskom kresle šiestich obcí Trnavského okresu už čoskoro vystriedajú mužov ženy. V Križovanoch nad Dudváhom si ľudia za starostku zvolili Svetlanu Masarykovú, v Suchej nad Parnou Danielu Balážovú.

Na čelo Smoleníc sa vracia niekdajšia starostka Pavína Hornáčková, Naháč bude nasledujúce štyri roky viesť Emerencia Nádaská a v Šelpiciach vyšla spomedzi kandidátov ako víťazka Ružena Opálková. Jaslovské Bohunice povedie Božena Krajčovičová. Na starostovských postoch však naopak, vystriedajú ženy muži. Bučančania si v sobotu totiž zvolili niekdajšieho starostu Šebastiána Lančariča, Bukovú teraz povedie Miloš Herceg a starostu budú mať aj v Zelenči, kde zvíťazil Ivan Ranuša. 

23. 12. 2010 11:11

Ďalšie z kategórie Región

VIDEO: Husté sneženie trápilo vodičov

BÍŇOVCE, TRSTÍN, BOLERÁZ, SMOLENICE, BIELA HORA - Už tradične sa spolu so snežením rozpútala trnavská cestárska katastrofa. Ani náš spolupracovník, autor týchto záberov, Pavol Gazdík nepochopil, prečo sú cesty za hranicou trnavského okresu zjazdnejšie a posypané oveľa skôr.

26.01. 2011, 16:19

Škola je v smútku

Škola je v smútku

VEĽKÉ KOSTOĽANY – Včerajšia tragická nehoda šokovala všetkých spolužiakov zosnulých piatačiek Simonky a Alicky.

20.01. 2011, 14:57

Advent v Trstíne

Advent v Trstíne

TRSTÍN – V kultúrnom dome sa 4. a 5. decembra už po štvrtý raz uskutočnila vianočná výstava Advent v Trstíne. Opäť podujatie organizoval Miestny spolok Slovenského Červeného kríža.

28.12. 2010, 16:52

Protihluková bariéra porastie, podnikatelia tvrdia, že im ublíži

Protihluková bariéra porastie, podnikatelia tvrdia, že im ublíži

VLČKOVCE – Výstavba protihlukovej bariéry na rýchlostnej ceste R1 v katastri dvoch obcí naberá reálne kontúry. Národná diaľničná spoločnosť s ňou plánuje začať v druhej polovici tohto roku.

18.02. 2011, 09:21