Gladiátori z ľadu ešte neodišli

Hokej

Gladiátori z ľadu ešte neodišli

Pre hokejistov Trnavy sa sezóna už skončila. Muži pod vedením trénera Rudolfa Macka vypadli vo štvrťfinále play-off s Liptovským Mikulášom 0:3 na zápasy. Napriek tomu z ľadu ešte neodchádzajú.

Tréner Rudolf Macko si sezónu pochvaľuje. Foto: Lukáš Grinaj

„Dali sme si päť dní voľna a už v utorok sme vykorčuľovali znova na ľad. Rozhodli sme sa, že minimálne do konca februára budeme trénovať trikrát priamo na ploche a k tomu pridáme aj jeden tréning v posilňovni. Nechceme, aby sme o nazbieranú kondíciu a hernú prax prišli. Veď letná príprava sa začína až v máji, a to je príliš dlhá pauza,“ vysvetlil Macko. Samozrejme, že z tímu už odišli hráči z Topoľčian a v ďalšom procese bude pokračovať približne pätnásť hráčov. „Základ kádra sa v rámci svojich možností bude určite stretávať.“ Gladiátori majú za sebou sezónu ako na hojdačke. Začali súťaž ako líder tabuľky a mali aj obdobie, kedy ich len bod deliť od poslednej priečky. Napokon skončili po základnej časti na siedmom mieste. „Našou najväčšou oporou boli brankári. Pokiaľ oni zachytali spoľahlivo, vedeli sme, že môžeme vyhrať. Najväčšou slabinou bola obrana. Aj to preto, že sme mali málo bekov a mnohých mladých, ktorí v tejto sezóne ešte len zbierali skúsenosti. Keby sme dohrali v sezóne ešte jeden zápas navyše, myslím v play-off, bol by som maximálne spokojný. Stále musíme brať do úvahy, s akými cieľmi a s akým omladeným tímom sme do sezóny naskakovali,“ uviedol.

Keďže sezóna pokračuje pre juniorov aj dorastencov, presunie sa Macko teraz na striedačku juniorky. „Pôjdem vypomôcť Vladovi Matejovovi. Chlapcov opäť čaká baráž o udržanie sa v extralige a chcem urobiť všetko preto, aby sa najvyššia súťaž hrala v Trnave aj budúcu sezónu.“

08. 02. 2011 12:04

Ďalšie z kategórie Hokej

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

Gladiátorov čaká v stredu tretí duel štvrťfinále play-off, prvý na domácej pôde. S Liptovským Mikulášom prehrávajú Trnavčania 0:2 na zápasy. Pri skúsenostiach súpera z Liptova nie je tento fakt až taký prekvapujúci.

01.02. 2011, 19:17

VIDEO: Hokejisti Trnavy: O ďalší krok bližšie k play-off

Úľava sa dala vyčítať z tváre trénera HK Trnava Rudolfa Macka. Jeho zverenci po prvej tretine prehrávali s predposledným Dolným Kubínom 1:2, po dvoch to bolo nerozhodné 2:2.

18.01. 2011, 20:38

Najmenší hokejisti bavili divákov

Najmenší hokejisti bavili divákov

Pred desiatkami fanúšikov hrali najmenší hokejisti ako o dušu.

08.02. 2011, 18:55

Hokejista Šúry: Európania to majú v Kanade ťažké

Hokejista Šúry: Európania to majú v Kanade ťažké

Po polročnom pôsobení v kanadskom hokeji sa trnavský odchovanec a naposledy hráč Slovana Bratislava Frederik Šúry vrátil domov. Jeho pobyt na slovenskej pôde sa však obmedzí len na tri týždne.

23.02. 2011, 00:00