VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

Trnava

VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

Na Strednej odbornej škole polytechnickej v Trnave to v utorok medzi trinástimi chlapcami riadne zaiskrilo. Nemajte strach, nešlo o žiadnu bitku, to si len študenti zmerali sily v zručnosti pri zváraní.

A že ich schopnosti boli v tomto smere skutočne dobré, potvrdil Trnavskému hlasu inštruktor zvárania Vladimír Glasa. Prezradil ale, že ako v každej práci, aj tu sa nájdu viac a menej usilovní. Chlapci z okresov Trnava, Hlohovec, Piešťany a Galanta museli ukázať, že zváranie ovládajú po teoretickej i praktickej stránke. Na súťažných vzorkách vyhotovili jednotlivými technikami predpísaný zvar a porota potom posudzovala jeho vizuálnu kvalitu. Hlavný porotca Jozef Tandlmajer povedal, že cesta k úspechu je v tomto prípade jasná. Nič nepokaziť. Nesmú sa dopustiť najväčších chýb, ktoré sa pri zváraní obvykle robia.
Medzi usilovnými chalanmi v dielňach sme žiadne dievča nenašli. Zástupca školy František Tomašovič však prezradil, že pred dvomi rokmi na škole jedna zváračka predsa len bola. A keby prišli ďalšie, chlapci by možno mali o školu ešte väčší záujem. Trinástim zúčastneným borcom sa ale evidentne na škole páči aj bez takejto formy inšpirácie. Do rúk tých najzručnejších poputovali po súťaži hodnotné ceny.

 

09. 02. 2011 11:48

Ďalšie z kategórie Trnava

Po zaváraniny len v gumákoch

Po zaváraniny len v gumákoch

TRNAVA – Vianoce i prvé dni nového roka strávili vo vode. Obyvateľom Vodnej ulice v Modranke totiž zatápa pivnice. Taktiež im spodná voda znehodnocuje múry domov. Odmäky zapríčinili, že aj keď ju odčerpajú, do dvoch hodín natečie opäť. Počas mrazov v pivniciach kúria. Obávajú sa, že zamrznutá voda by im potrhala múry.

06.01. 2011, 11:32

Eugena chytili na ulici

Eugena chytili na ulici

TRNAVA - Príslušníci kriminálnej polície v Trnave vypátrali muža podozrivého z vykrádania rodinných domov na Špíglsáli a Linčianskej. Od 30. decembra do 5. januára sa dostal do štyroch príbytkov v Trnave, odkiaľ majiteľom pobral rôzne cenné veci.

07.01. 2011, 14:27

Dobrá správa pre cyklistov. V Trnave pre nich radnica postaví nový chodník

TRNAVA – Radnica plánuje v tomto roku vybudovať novú cyklotrasu. Povedie z Hospodárskej ulice po križovatku ulíc Terézie Vansovej a Jána Bottu, odtiaľ bude pokračovať na Ulicu Štefana Moyzesa.

19.03. 2011, 00:00

VIDEO: Otrávené návnady pre psov v Kamennom mlyne sú fámou

VIDEO: Otrávené návnady pre psov v Kamennom mlyne sú fámou

TRNAVA – V prímestskej rekreačnej oblasti Kamenný mlyn ktosi rozmiestnil psie maškrty posypané otravou na hlodavce. Tak si dávajte na chlpáčov pozor! Táto informácia sa v pondelok objavila na sociálnej sieti Facebook.

01.02. 2011, 14:44