VIDEO: Chromého postavili na nohy, mŕtveho oživili

Trnava

VIDEO: Chromého postavili na nohy, mŕtveho oživili

Trnava sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane najznámejším slovenským pútnickým miestom. A to nielen vďaka divotvornému obrazu Panenky Márie, ale aj mestským policajtom.

Mestskí policajti zázračne postavili na vlastné aj tohto Košičana. Foto: Gabo Kopúnek

 

Na to, aby cirkev oficiálne vyhlásila ich činnosť za zázračnú, muži v uniformách už splnili kritériá pápežskej komisie. Dokonca dostali pochvalu od Arcibiskupského úradu. Už zhruba pred šiestimi rokmi totiž slovami dokázali chromého človeka postaviť na nohy a dokonca tiež oživiť mŕtveho. Do situácie úspešných liečiteľov sa dostali aj v utorok. „V dopoludňajších hodinách na rohu Trojičného námestia a Hlavnej ulice pri Zelenom dome kontrolovala hliadka šesťdesiatročného Milana K. z košického Luniku 9 na invalidnom vozíku, ktorý otravným spôsobom od ľudí žobral peniaze. Vyzvala ho, aby miesto opustil,“ informoval Trnavský hlas náčelník mestskej polície Igor Keleši. Na ich počudovanie vozičkár vstal a s vozíkom odkráčal.

 „S takýmito šikovnými ľuďmi sa stretávame pravidelne a kontrolujeme ich. Do mesta prídu s úmyslom na seba akýmkoľvek spôsobom zarobiť. Spomínaný muž tvrdil, že vozík zdedil po rodičoch, domnievame sa však, že ho mohol aj ukradnúť,“ poznamenal Igor Keleši.
Hoci Milan prišiel do Trnavy z východu, smutno mu tu nie je. V meste sa rovnakým spôsobom živí aj jeho brat. Spolu s ďalšími žobrákmi zneužívajú dobrosrdečnosť a štedrosť veriacich Trnavčanov. Polícia ich totiž môže iba vykázať z centra.
 

09. 02. 2011 20:10

Ďalšie z kategórie Trnava

Novootvorené centrum pomôže učiteľom i žiakom. Vďaka nemu môžu médiám preniknúť pod kožu

Novootvorené centrum pomôže učiteľom i žiakom. Vďaka nemu môžu médiám preniknúť pod kožu

TRNAVA – Prvé slovenské Centrum mediálnej gramotnosti otvorili v stredu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda z iniciatívy Fakulty masmediálnej komunikácie (FMK). Pomôže nielen študentom fakulty, ale aj širokej verejnosti.

21.02. 2011, 14:09

Planý predvolebný sľub

Planý predvolebný sľub

TRNAVA – Od januára mali obyvatelia mesta cestovať autobusmi mestskej hromadnej dopravy (MHD) počas nedieľ a sviatkov zadarmo. Trnavčanom to v rámci predvolebnej kampane sľúbil Vladimír Butko, ak ho zvolia za primátora.

06.01. 2011, 11:24

Trnavskí ufológovia čelili vedcovi roka

Trnavskí ufológovia čelili vedcovi roka

TRNAVA – Už takmer dvadsať rokov spoločne s americkými vedcami skúma stále neznámy Mars. Hoci súčasnými metódami zatiaľ nedokázali, že by na Mrase existoval život, nevzdávajú sa.

18.02. 2011, 11:59

Zadržaní autičkári ukradli aj tatrovku

Zadržaní autičkári ukradli aj tatrovku

TRNAVA – Zlodeji Avie, ktorých polícia v utorok zadržala po pätnástich minútach pri Tepličkách, majú na svedomí aj krádež posýpacej tatrovky vo Veľkých Uherciach. Na základe vyšetrovania ju trnavskí kriminalisti v stredu našli ukrytú v Bučanoch.

03.03. 2011, 16:02