Ministerskí úradníci zaspali

Región

KRIŽOVANY NAD DUDVÁHOM – Obecné cesty budú pravdepodobne nasledujúce týždne znečistené, ako počas nášho prejazdu. Stavebné firmy tu revitalizujú centrum obce, na ktorú získali Križovany financie z eurofondov.

Všetko by bolo v poriadku, ak by sa kontrolou verejného obstarávania úradníci na ministerstve nezaoberali až sedem mesiacov. „Zmluvu sme podpísali posledný októbrový týždeň. Jedna vláda skončila, druhá prišla, nikoho z nich však nezaujíma, že v zime sa stavať nedá,“ zdôvodnil starosta obce Ján Vrábel a dodal, že s prácami do jari už čakať nemohli. Križovanom totiž prešiel aj projekt z Európskej banky pre obnovu a rozvoj, v rámci ktorého zrekonštruujú budovu obecného úradu. „Práce však musíme stihnúť do konca februára, inak nám padne grant. Aby sme však mohli začať s úpravami na budove úradu, musí byť vedenie v zemi, a preto sa musíme s realizáciou prvého projektu poponáhľať,“ objasnil Ján Vrábel.

23. 12. 2010 11:27

Ďalšie z kategórie Región

Obecný úrad zamestná troch znevýhodnených nezamestnaných ľudí

BUČANY – Prácu na deväť mesiacov dostanú od marca traja nezamestnaní ľudia z Bučian. Zamestná ich obecný úrad, ktorý na ich mzdy dostane príspevky zo štátu.

26.02. 2011, 19:33

Chcel iba základný plat

Chcel iba základný plat

CHTELNICA – Mesačného navýšenia platu sa vzdal na ustanovujúcom zastupiteľstve nový starosta obce Peter Radošinský. Dostávať tak bude len základ. Ušetrené peniaze chce použiť na vytvorenie dvoch nových pracovných miest.

14.01. 2011, 11:50

Cífer si posvieti na hospodárenie spolkov. Dotácie dostanú podľa aktivity

Cífer si posvieti na hospodárenie spolkov. Dotácie dostanú podľa aktivity

CÍFER – Nové zastupiteľstvo chce zlepšiť systém udeľovania dotácií pre miestne združenia a organizácie. V žiadosti o obecné peniaze budú musieť pri najbližšom schvaľovaní presnejšie zdokladovať svoju činnosť.

09.03. 2011, 12:39

Na dolapenie zlodejov stačila polícii štvrťhodina

Na dolapenie zlodejov stačila polícii štvrťhodina

TEPLIČKY – Z ukradnutej Avie sa dlho netešili. Dvojicu podozrivých páchateľov krádeže nákladného auta zadržali hlohovskí policajti do pätnástich minút od nahlásenia majiteľom.

01.03. 2011, 15:11