Farme vyrubili najvyššiu pokutu

Región

VLČKOVCE – Obec Vlčkovce udelila Farme Majcichov, a. s., pokutu vo výške 150-tisíc eur (viac ako 4,5 milióna korún) za prevádzkovanie stavebných objektov bez kolaudačných rozhodnutí.

„Urobili sme tak pre neustále pretrvávajúce problémy s vývozom hnojnice, s čím súvisí neznesiteľný zápach a tiež pre problémy so znečisťovaním a devastáciou obecných ciest,“ uviedla pre Trnavský hlas zastupujúca starostka Sabína Klačová. Obec tiež farme udelila povinnosť odkloniť dopravu mimo miestnych komunikácií, a to do začatia jesenných prác. Vedenie farmy hovädzieho dobytka rozhodnutie obce ignorovalo, obec oboznámili s tým, že termín odklonenia dopravy odďaľujú do konca roka.
Voči pokute obecného úradu sa Farma Majcichov odvolala. O oprávnenosti sankcie bude teraz rozhodovať druhostupňový orgán, Krajský stavebný úrad v Trnave. Zo zákona tak musí urobiť maximálne do 90 dní.
 

23. 12. 2010 11:28

Ďalšie z kategórie Región

Starosta nastolí poriadok

Starosta nastolí poriadok

VLČKOVCE – Novozvolený starosta Vlčkoviec Ivan Dobrovodský chce v obci poriadok. Plánuje preveriť všetky neefektívne zmluvy, ktoré má obec uzavreté, nástojiť na ľudí, aby si pred svojimi domami upratali. Navrhol aj zriadenie komisie, ktorá má preverovať sťažnosti na neho samého.

20.01. 2011, 09:24

VIDEO: Husté sneženie trápilo vodičov

BÍŇOVCE, TRSTÍN, BOLERÁZ, SMOLENICE, BIELA HORA - Už tradične sa spolu so snežením rozpútala trnavská cestárska katastrofa. Ani náš spolupracovník, autor týchto záberov, Pavol Gazdík nepochopil, prečo sú cesty za hranicou trnavského okresu zjazdnejšie a posypané oveľa skôr.

26.01. 2011, 16:19

VIDEO: Basu pochovali aj s kozmonautom

VIDEO: Basu pochovali aj s kozmonautom

MAJCICHOV – Fašiangové oslavy v obci počas tohto víkendu ozvláštnil Vladimír Remek. Prvý európsky kozmonaut sa sem prišiel na návštevu po prvý raz, hoci v obci už viac ako tridsať rokov na jeho počesť usporadúvajú bežecké preteky.

07.03. 2011, 08:02

Bielu horu prevŕta tunel

Bielu horu prevŕta tunel

TRSTÍN – Za zlepšenie dopravy medzi Trnavou a Senicou zaplatí Slovenská správa ciest (SSC) viac ako 146 miliónov eur. Cesta prvej triedy v súčasnosti už nevyhovuje, nová bude bezpečnejšia a cestu cez Bielu horu urýchli tunel.

03.02. 2011, 12:38