Hokejbalistom Trnava Pretorians tohtoročná premiéra nevyšla

Ostatné športy

Hokejbalistom Trnava Pretorians tohtoročná premiéra nevyšla

Po dlhej prestávke nastúpili v slnečnom, ale chladnom, počasí hokejbalisti Trnavy na prvé jarné súťažné kolo Vrbovskej hokejbalovej ligy proti vrbovskému tímu Night Hawks. Pri pohľade na tabuľku bolo jasne zrejmé, že ide o šesťbodový zápas.

Pretorians hrali dobre, mali však smolu v koncovke. Foto: archív tb

 

Night Hawks boli tretí s dvojbodovým náskokom práve pred pretoriánmi, ktorí ale majú stále zápas k dobru. Trnavskí hokejbalisti nastúpili na zápas v oklieštenej zostave, chýbali viaceré opory tímu ako Rudolf Rehák alebo Marcel Meliš. Kvôli študijnemu pobytu v zahraničí zrejme vynechajú celú jarnú časť. Keď si k tomu prirátame neúčasť ďalšej trojice hráčov, hráči Trnavy nastúpili v naozaj nízkom počte.
Od úvodného buly začali predvádzať hráči domáceho tímu fyzicky silový hokejbal. Hrali veľmi tvrdo a dohrávali všetky súboje pri mantineloch. Prvú polovicu úvodnej tretiny mali hráči Trnavy starosti, aby sa vyrovnali s hrou súpera. Prihrávky boli dosť nepresné a celková hra vyzerala skôr ako boj a nie hokejbal. V 10 minúte udrel súper – kolmica z obranného pásma na modrú, trnavskí obrancovia zaspali a napriek tomu, že Tomáš Braniš dokázal vykryť prvú strelu, na dorážku už bol prikrátky – 1:0. Trnavčania sa snažili, ďalej skúšali – najmä individuálne - prenikať do pozornej obrany súpera, ale hlavným problémom zostávala koncovka. Za zmienku stojí ešte výborná individuálna akcia Jozefa Kudláča, ktorý sa v závere prvej tretiny preštrikoval na modrej cez obrancu, ale sám zoči-voči domácemu brankárovi neuspel. O pár sekúnd na to ten istý hráč po kontakte s protihráčom zle dostúpil na pravú nohu a zranenie členka ho vyradilo do konca zápasu.
V druhej tretine sa pretoriáni snažili zjednodušiť hru, viac nastrelovať lopty do útočného pásma a tam sa pokúšať o dorážky, ale domáca obrana na čele s brankárom všetky pokusy kryli. Domáci hráči sa tiež snažili o útoky ale Tomáš Braniš zastrel roletu a spoľahlivým výkonom nedal ďalšie šance na skórovanie. V polovici zápasu si pretoriáni vypracovali dve veľké šance, keď obranca Rastislav Rehák prešiel po ľavej strane do útočného pásma, pred bránou našiel úplne voľného Pala Majerčíka, ale brankár domácich bol jednoducho proti. O pár minút takmer identická situácia - až nato, že Pavol dostával prihrávku spoza bránky, ale ani teraz neprekonal výborne chytajúceho brankára. Trnavčania dohrávali druhú tretinu a začiatok tretej aj bez Pavla Ružarovského, ktorý po komentároch dostal za faul 2+10.
V tretej tretine začali Pretoriáni od začiatku tlačiť, snažili sa hľadať voľné pozície a fyzicky a kondične prevýšili domáci tím. V ďalších troch super príležitostiach sa ocitli najskôr Lukáš Grman a potom dvakrát aj Miloš Kyseľ, ale domáca bránka zostala zakliata. Smolu sa podarilo zlomiť až šesť minút pred koncom Martinovi Beránkovi, ktorý využil vyhraté buly Lukáša Grmana a prekonal domáceho gólmana 1:1. Do konca tretiny sa toho už veľa neudialo, hráči skôr strážili výsledok a mysleli skôr na to ako nedostať gól, čo vyústilo do samostatných nájazdov (predĺženie sa hrá až v play off p.a.).
V troch sériach uspeli na každej strane až poslední hráči – za pretoriánov premenil nájazd kapitán Michal Karásek. Vo štvrtej sérií uspel len hráč Night Hawks, a preto si do tabuľky pripíšu hráči Trnavy len jeden bod za prehru po samostatných nájazdoch.

 

Night Hawks – Trnava Pretorians 2:1 pp sn (1:0, 0:0, 0:1, rozhodujúci nájazd vo štvrtej sérií)
gól: Martin Beránek
 

autor: Tomáš Braniš

13. 02. 2011 14:05

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Šachové ťahy

Šachové ťahy

Druhý ročník bleskového šachového turnaja Empire Cup 2010 prilákal na štart tridsať šachistov. V priestoroch tenisovej haly Hotela Empire v Trnave sa zišla solídna konkurencia, hoci účasť nebola tak vysoká ako minulý rok.

10.01. 2011, 01:31

Oslabená Viktória zabodovala

Oslabená Viktória zabodovala

Ženy stolnotenisového klubu KST Viktória pred dvoma týždňami v prvom kole nadstavbovej časti extraligy u minuloročného obhajcu a aktuálneho top favorita súťaže v Topoľčanoch prehrali 1:9. V sobotu 29. januára pokračovali doma dopoludňajším zápasom proti Dunajskej Strede.

31.01. 2011, 09:01

Odvetnú časť začali stolnotenistky prehrou s Topoľčanmi

Ženy stolnotenisového klubu Viktórie Trnava nastúpili na domácej pôde proti suverénnemu lídrovi tabuľky z Topoľčian so značným hendikepom – bez prvej hráčky družstva, zranenej Martiny Adámekovej.

13.03. 2011, 12:42

Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Pod taktovkou prezidenta federácie silového trojboja Rudolfa Sisku si v prvom marcom týždni zmerali sily žiaci šiestich trnavských stredných škôl v silovom päťboji.Súťažilo sa v zhyboch na hrazde, tlaku na lavičke, bicepsovom zhybe, zhyboch na bradlách a v drepe na počet opakovaní, za ktoré sa pripisoval vždy jeden bod.

06.03. 2011, 20:19